Vräktes från lägenheten: Nu stämmer Göingehem honom på 27 000

Östra Göinge Artikeln publicerades

Mannen vräktes från sin lägenhet. Nu har det kommunala bostadsbolaget Göingehem stämt honom på 27 000 kronor efter bland annat uteblivna hyror.

Göingehem stämmer en 22-årig man på 27 000 kronor.
Foto: Bosse Nilsson
Göingehem stämmer en 22-årig man på 27 000 kronor.

Det är tidningen Hem & Hyra som rapporterar om fallet, där en 22-årig man blev avhyst redan hösten 2017. Det handlade då om tre uteblivna hyresbetalningar, 1 200 kronor för att störningsjouren ryckte ut, transportkostnader i samband med vräkningen och 12 000 kronor i renovering av lägenheten, där den efteråt har lagats, målats och städats. TV-box och fjärrkontroll saknades också, dessutom byttes låset ut efter vräkningen, rapporterar Hem & Hyra.

Att bostadsbolaget nu stämmer mannen vid Kristianstads tingsrätt handlar om att Göingehem inte lyckats få tillbaka pengarna trots sina försök.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.