Skivrecensioner

Matz Bladhs: Leende dansmusik

Skivrecensioner Artikeln publicerades

Är Matz Bladhs landets bästa dansband? Frågan är högst berättigad och snackar vi om band som spelar enbart renodlad dansvänlig musik, så blir nog svaret ja.

Tillsammans med nye sångaren Conny Nilsson från Kristianstad, med ett förflutet i bland annat Berth Idoffs och Erik Lihms, fortsätter bandet sin kamp för att bevara den ”riktiga” dansmusiken. Med nya ”Leende dansmusik” befäster man helt klart pallplatsen i denna dansbandsgenre.

Fjorton spår, flera nyskrivna av låtskrivaradel som Thomas G:son, Calle Kindbom och Stefan Brunzell, parat med några klassiker som får extra stuns av Conny Nilssons röst, otvivelaktigt en av de bästa i branschen.

De nya låtarna håller alla måttet men, nostalgisk som jag är, frågan är om inte Alf Robertsson klassikern ”En liten femöres kola” är den stora behållningen? Okej, jag skämtar lite för visst är till exempel första spåret ”Som rosor i regn” och G:son-låten ”Himlens änglar gråter” lite vassare.

Kul också, att man vågar köra en instrumentallåt, även detta en klassiker: ”Den gamla moraklockan”.

Plattan är producerad av Magnus Persson från Kristianstad, vilket även detta borgar för att det är riktig dansmusik i fodralet.