Skivrecensioner

Petter: En räddare i nöden

Skivrecensioner Artikeln publicerades

"Jag hör en jävla massa snack om min ålder i gamet, jag är fortfarande nice, så vad fan är problemet" ("Fast för evigt").

Petter behöver inte be om ursäkt för att han blivit "gammal" med hiphopen. Han har bara blivit bättre med åren, säkrare och med en allt bättre lyrik. "God damn it" är höjdpunkten så här långt. "En räddare i nöden" är bra men den tar inte upp honom på nästa trappsteg. Petter är inte lika självklar i orden, och meningarna träffar inte lika hårt.

Framför allt slarvas intressanta samarbeten bort. Petter förstår att hänga med och har hookat upp både Stor och Mohammad Ali. Visst funkar det, men jag hade större förväntningar. Samma sak gäller "Längesen" med Veronica Maggio. Den är sorglig och snygg men lyfter inte riktigt. Istället noterar jag en extra stjärna vid "Slag under bältet" med gamla polarna i Natural Bond, och kärlekslåten till DJ Sleepy är en så skön vänskapshandling. Precis som på "God damn it" är det ett icke-hiphopsamarbete, på den plattan med Säkert!, som sitter kvar. "Gör min dag" med Magnus Carlsson växer fortfarande. Allt som allt = svag fyra.