1614 Kristianstad blev Kristianstad FC

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Dennis Nanasi, tänkt klubbchef i Kristianstad FC.
Foto:Lasse Ottosson
Dennis Nanasi, tänkt klubbchef i Kristianstad FC.

Namnet "1614 Kristianstad" kommer att marknadsföras. Men efter Svenska Fotbollförbundets hårdare regler gällande namn, kommer vi i stället få höra och läsa det här: Kristianstad FC.

Detta står klart efter att både Kristianstad Bois och Kristianstads FF godkänt sammanslagningen efter dubbla extra årsmöten.

Ni som läser Kristianstadsbladet har koll på turerna i ämnet. Om den nya, randiga klubbtröjan i svartorange, om namnet "1614 Kristianstad" och om förbundets regeländring för två år sedan, som satte tillfälligt stopp för den nya klubbens planer.

Siffror tillåts numera endast i synnerliga fall och det ska framgå tydligt att det rör sig om en ideell förening.

Samtidigt kommer "1614 Kristianstad" att marknadsföras flitigt, inte minst i projektet "1614 Ansvar", där klubben ska jobba för integration.

Den ungefär 600 aktiva starka föreningen blir nu en av de allra största i Kristianstadsområdet. Tanken är att det ska finnas plats för både bredd och satsning, även för tonåriga killar.

– Vi vill vara en klubb för alla, säger Dennis Nanasi, som är tänkt som Kristianstad FC:s nya klubbchef.

– Ja, om jag får förtroendet av styrelsen, säger Nanasi och skrattar.

Det blir pojkverksamhet redan från fem års ålder. En akademi är tänkt från 14 år, där man år 2020 ska vara topp-tio i landet på att fostra talanger. Och då vara topp-tre i Skåne när det gäller ungdomsverksamheten.

Dessutom vill klubben ha ett U21-lag från 2017, om Svensk Elitfotboll (SEF) går på den linjen. I nuläget är det endast klubbar i allsvenskan och superettan som har krav på sig gällande U21-lag.

– Som det är nu kan det vara alldeles för kostsamt med långa resor. Blir det bättre geografisk indelning är detta intressant, säger sportchefen Anders Swahn.

Klubben vill också ta steget upp från division I till superettan, men först när ekonomin är i balans.

– KFF kommer in i det här med en ryggsäck, men vi har kontroll på det, försäkrar Dennis Nanasi.

Det var fler frågor på KFF:s extra årsmöte jämfört med Bois dito tidigare under torsdagskvällen, men samtidigt hade diskussionen med division IV-lagets spelare redan hållits en annan dag.

– De flesta hoppas att vi lyckas med det här, samtidigt är det alltid en och annan som är bitter för att behöva söka sig till en ny klubb, säger Nanasi.

Tilltänkt klubbchef i nyskapade Kristianstad FC.

Fakta

Interrimsstyrelsen

Ordförande: Lars Åkerman.

Ledamöter: Magnus Åkesson, Pauline Jaldeheim, Thomas Andersson, Thomas Olsson och Mikael Henningsson.

Årsmöte (då en styrelse väljs): 26 januari 2016.

Planerade roller: Ordförande (Lars Åkerman), sportchef (Anders Swahn) och klubbchef (Dennis Nanasi).

Visa mer...