Abiola Dauda är Sveriges mest jagade spelare

Sport Artikeln publicerades

Sölvesborgs Abiola Dauda är Sveriges just nu mest jagade spelare. 19-åringen kan bli klar för allsvenskan redan nästa vecka.

- För Abiolas skull så tror jag att det bästa är om det händer något ganska snart. Han är ung och behöver fokusera på nästa säsong så fort som möjligt, säger hans agent Patrick Mörk.

Intresset för den 19-årige anfallstalangen - som har kontrakt med Sölvesborg även nästa säsong - har stegrats under hela säsongen.

Just nu närmar det sig kokpunkten. Halva allsvenskan står på kö för den målfarlige nigerianen.

- Fyra klubbar vill signa honom direkt. Ytterligare tre-fyra har hört av sig för att bjuda in honom till provträning eller testmatcher, säger Patrick Mörk.

Vad är det som gör Dauda så het?

- Han är en snabb och målfarlig spelare. Det är väl en sådan som om alla vill ha. Gör man 18 mål och spelar fram till lika många i ett bottenlag i tvåan så är man intressant. När han kom till Sverige var han helt okänd. Han spelade i en regional liga i Lagos och var okänd även i Nigeria. Det gör att han är extra spännande.

Det är ingen hemlighet att bland de klubbar som vill lägga beslag på Abiola Dauda finns Kalmar FF, Örebro SK och Trelleborgs FF. Vilka de andra allsvenska föreningarna är är okänt. På Patrick Mörks lista över klubbar som hört av sig finns även flera från superettan.

- Men just nu är det inte aktuellt. Abiola vill till allsvenskan. Och han är utan tvekan Sveriges mest jagade spelare för tillfället. Alla pratar om honom. Intresset har eskalerat de senaste veckorna.

Hur snart kan det bli en affär?

- Det kan hända något redan nästa vecka, men det är mycket som ska stämma. Abiola ska vara nöjd och klubbarna ska vara överens. Det gäller även för hans gamla klubb i Nigeria. Dessutom har han en rådgivare i Nigeria. Så det är många pusselbitar som ska falla på plats och det kan ta lite tid.

Abiola Dauda blev av spelbolaget Unibet i går utsedd till den bäste anfallaren i landets 72 klubbar i division II.