Annons

Adam Nyfjäll klar för IFK Kristianstad

Bladetsporten avslöjade intresset i början av november. Nu är det klart att IFK Kristianstad värvar 25-årige Adam Nyfjäll från danska Sönderjyske.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 23 november 2017
Adam Nyfjäll.
Adam Nyfjäll.Foto: Sönderjyske

Mittsexan har skrivit på ett tvåårskontrakt och ansluter till IFK efter den här säsongen.

– I Sverige är IFK Kristianstad den ledande handbollsklubben. De har byggt upp ett intresse och en handbollskultur som jag vill vara en del av. Jag har sett några matcher på tv:n och ser fram emot att få spela i Kristianstad Arena. Vi var på träningsläger med Sönderjyske i Kristianstad förra sommaren och fick se vilka möjligheter det finns i Kristianstad. Flera spelare har utvecklats väldigt mycket i klubben och jag tror att IFK Kristianstad är rätt klubb för mig i min karriär, säger Adam Nyfjäll i ett pressmeddelande.

Annons

Adam Nyfjäll startade handbollskarriären i Lysekil och har de senaste åren varit proffs i både Norge och Danmark. Han har under hösten fört diskussioner med IFK och under onsdagen framkom uppgifter om att 25-åringen nu skrivit på för klubben.

Nyfjäll, som skolades om till mittsexa som 18-åring, har den här säsongen gjort succé i den danska ligaelvan Sönderjyske – något som väckt IFK Kristianstads intresse.

På mittsex-positionen har IFK sedan tidigare gjort klart med Tyresös talang Ludvig Jurmala Åström. Av de nuvarande mittsexorna har Mario Lipovac utgående kontrakt, samtidigt som Arnar Freyr Arnarsson har en klausul som gör att även han kan lämna.

– Adam är en spelare som vi har tittat på under en tid. Han har haft en fin utveckling i Sönderjyske och vi tror att han kommer fortsätta att utvecklas hos oss. En duktig linjespelare med ett krigarhjärta som kommer bli nyttig i IFK Kristianstad, säger IFK:s sportchef Jesper Larsson till klubbens hemsida.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons