Annons

Adelsbo: Vi är stolta över vår bredd

Ifö/Bromölla utmanar IFK Kristianstad och Kristianstads DFF i kampen om titeln Årets Idrottsförening på Nordöstra Skånes Idrottsgala.
– Jätteroligt. Vi hade verkligen ett fantastiskt 2017, säger Christer Adelsbo, ordförande i Ifö/Bromölla sedan 2005.
Fotboll/Bromölla • Publicerad 2 januari 2018 • Uppdaterad 3 januari 2018
Ifö/Bromölla är nominerade till priset Årets Idrottsförening på Nordöstra Skånes Idrottsgala. Christer Adelsbo är ordförande för föreningen sedan 2005. ”Vi hade verkligen ett magiskt 2017”, säger Adelsbo.
Ifö/Bromölla är nominerade till priset Årets Idrottsförening på Nordöstra Skånes Idrottsgala. Christer Adelsbo är ordförande för föreningen sedan 2005. ”Vi hade verkligen ett magiskt 2017”, säger Adelsbo.Foto: Tommy Svensson

2017 var ett magiskt år för Iför/Bromölla. Herrlaget gick upp i division II. Damlaget klarade sig kvar i division I som nykomling. Och TV-laget gästade Strandängen i samband med 90-årsfirandet.

En pigg 90-åring.

Annons

En 90-åring som står på många ben.

Bladetsporten träffade Christer Adelsbo under Alliansen för att tillsammans titta i backspegeln men också höra hur föreningen ser på framtiden.

Ni är nominerade till Årets Idrottsförening 2017. Kommentar?

– Som sagt…jätteskoj och ett kvitto på att vi verkligen upplevde ett fantastiskt år.

Vad minns du bäst?

– Det är mycket, men visst…herrlagets serieseger sticker ut på många sätt. Vi hade en extremt bred trupp och det avgjorde till vår fördel, säger Adelsbo, och fortsätter:

– Damernas sjundeplats i division I som nykomling är naturligtvis också oerhört glädjande.

Ifö/Bromölla känns som en jämställd förening. Är det en korrekt bild?

– Vi jobbar åtminstone på det och jag vill påstå att vi är en av de starkaste dam- och flickföreningarna i nordöstra Skåne. Föreningen satsar lika mycket på tjejerna som på killarna.

Hur står det då till med plantskolan Ifö/Bromölla?

Annons

– Riktigt bra, faktiskt. Ungdomsverksamheten är större än någonsin. Under 2017 hade vi 23 lag i seriespel och då räknar jag inte in knatteverksamheten. Det är en fantastisk utveckling, säger Christer Adelsbo, som förutom att han är ordförande även tränar flickor 15.

– Vi hade 124 träningstillfällen under 2017.

Varför ska ni tilldelas priset Årets Idrottsförening?

– För vår bredd. I Ifö/Bromölla kan du spela fotboll från det du är knatte upp till du är pensionär. Ifö/Bromölla är dessutom viktig för orten Bromölla. Vi har 400 aktiva medlemmar i en tätort som har 8 000 invånare,

Ni konkurrerar med IFK Kristianstad och Kristianstads DFF. Hur bra koll har du på dem?

– Det är stabila och bra föreningar. IFK Kristianstad är en elitförening och KDFF har så väl elit som bredd.

Under 2017 invigdes Sparbankshallen. Vad betyder den för Ifö/Bromölla?

– Hallbristen var ett jätteproblem men nu ser det mycket bättre ur. Tre planer med konstgräs och alla ungdomslag har numera två träningspass inomhus i veckan måndag till torsdag. Hallen ger oss dessutom möjlighet att arrangera cuper som slagit väldigt väl ut. Både på senior- och ungdomssidan.

Utanför Sparbankshallen finns en eluppvärmd konstgräsplan. Det känns som förutsättningar för att bedriva fotboll har förbättrats rejält?

– Så är det, och det syns också på intresset – inte minst på ungdomssidan. Fler vill spela fotboll, och fler väljer att göra det i Ifö/Bromölla.

Annons

Och ni lyckas även behålla spelarna längre upp i åldrarna. Berätta?

– Vi har något som heter ”Fotboll för Alla” och det växer så det knakar. Peter Ekstrand är ansvarig och hans gäng gör ett kanonjobb. I stället för att vara ute och hänga på byn så erbjuder vi träning en gång i veckan. Mest på skoj.

Till sist…vilka är utmaningarna inför 2018?

– För herrlaget handlar det i första hand om att etablera sig i division II. När det gäller damerna är målsättningen att vi ska ta något kliv till och bli ett lag för den övre halvan.

Patric Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons