Åhus Beach efterlyser bostäder i nytt samarbete

Kristianstad Artikeln publicerades
Besökarna behöver boende till Åhus Beachhandboll.
Besökarna behöver boende till Åhus Beachhandboll.

Åhus Beach har ingått ett nytt samarbete med Nordic Travel. Målet är att göra det enklare för lagen och besökarna att hitta boende under sommarens beachhandboll.

Under juli månad när Åhus Beach Fotboll och Åhus Beachhandboll avgörs råder det fortsatt brist på boende. Enligt Åhus Beach själva är man i behov av 100 tillfälliga bostäder. Nu ska ett nytt samarbete med Nordic Travel få fler Åhusbor att hyra ut sina hus, stugor eller lägenheter under de mest intensiva sommarveckorna.

– Det går ut på att man kan lägga ut sina objekt på den här hemsidan och få sina bostäder uthyrda. Det blir en samlingssida för lagen och besökarna som letar efter boende, säger Patricia Wendel, boendeansvarig på Åhus Beach.

Framför allt är det enkla och kortare boendelösningar som efterfrågas. Sovplatser som går att hyra för mellan 5 000-10 000 kronor i veckan. Patricia Wendel berättar att Åhusborna redan är duktiga på att hyra ut sina boende, men att det samtidigt finns fler som inte tänker på marknaden. Enligt Åhus Beach omsätter bara uthyrningen av bostäder till festivalbesökarna omkring tio miljoner kronor.

– Hotellen är så gott som fulla under beachhandbollsveckan och många lag letar den här formen av boende. Alla som har en stuga, ett hus eller en lägenhet och som inte är i Åhus den här veckan kan ju hyra ut sina bostäder, säger Patricia Wendel.