Åhus Friidrott sjua i Sverige

Friidrott/Kristianstad Artikeln publicerades

Den riksomfattande kastmångkampen Castorama har kommit till slutredovisningen för året och än en gång placerade sig ”lilla Åhus” bland de tio främsta klubbarna i Sverige.

Åhus Friidrottsklubb slutade på sjunde plats.

Castorama innebär att man deltar i kula, spjut, diskus och slägga med tre kast per deltagare. Man använder seniorredskap och alla grenarna genomförs samma dag.

Det bästa resultatet/man i varje gren poängsätts sedan utifrån en tabell á lá mångkamparnas. Det tävlas både individuellt och i 12-mannalag där klubbarna får räkna samman sina tolv bästa kastares poäng.

– Vi har gjort bra resultat de senaste åren och varit Skånebäst många gånger. När vi nu fått tillgång till 2017 års resultat sträcker vi på oss, ler ödmjukt och konstaterar att vi är på plats sju i Sverige bland 105 deltagande klubbar, säger Mats Larsson, och fortsätter:

– Dessutom är vi än en gång bäst i Skåne och med Daniela Gherman på plats 13....vi sträcker på oss lite till. Trots att ett par kastare hade skadebekymmer under hösten så lyckades alltså laget mobilisera med både veteraner och före detta kastare från olika håll i Sverige vilket ju visar på både lojalitet och en viss kasthunger. (KB)

Fakta

Lagtävlingen

1. Spårvägen

2. Upsala IF

3. Hässelby IF

4. IS Göta - Karlstad

5. Turebergs FK

6. Örgryte IS

7. Åhus FIK

8. Huddinge AIS

9. Malmö AI

10. Skellefteå AIF

Visa mer...