Åhus IF vann ödesmatchen

Sport Artikeln publicerades
44-årige Magnus Tillberg var still going strong när Åhus IF besegrade Tollarp och tog ett jättekliv mot nytt kontrakt i femman. 4 bilder
Foto:Bosse Nilson
44-årige Magnus Tillberg var still going strong när Åhus IF besegrade Tollarp och tog ett jättekliv mot nytt kontrakt i femman.

Åhus IF–Tollarps IF 4–1 (1–1)

Målen: 1–0 Sebastian Siversson, 1–1 Jimmie Oskarsson, 2–1 Sebastian Siversson, 3–1 Michael Amloh, 4–1 Johan Wendt.

I en regnig och ruskig eljusmatch säkrade Åhus IF i praktiken nytt kontrakt i femman.

4–1-segern (1–1 i paus) i derbyt på Åhus IP skickade samtidigt nästjumbon Tollarps IF till stupstocken.

– Vi måste naturligtvis vinna båda matcherna som är kvar för att klara en kvalmatch. Det är det vi måste sikta på, det finns inget annat, säger Mattias Thurban, tränare i Tollarp.

Det var en intensiv start på matchen. Tollarp inledde piggast, men det var Åhus IF som tog ledningen genom ett snyggt mål av Tollarps IF-fostrade (!) Sebastian Siversson.

Jimmie Oskarsson fixade 1–1 ganska omgående, men när Oskar Mårtensson åkte på en målchansutvisning efter 25 minuter blev det tufft för Tollarp.

– Utvisningen satte sin prägel på matchen. Vi gjorde det ändå bra, men efter deras 2–1-mål blev det svårt. Åhus IF är bra när de kan spela på ledning och backar hem, säger Mattias Thurban.

Oscar Svensson räddade visserligen Sebastian Siverssons (lite väl kyliga) straff, men efter paus fick Åhusforwarden sin revansch och gjorde 2–1 innan inhopparna Michael Amloh och Johan Wendt (direkt på hörna) ökade på till både 3–1 och 4–1.

– Vi malde ner dem med en krigarinsats. Det ser bra ut för oss nu, men jag hoppas att Tollarp klarar sig så att en drömfemma kan bildas nästa år, säger Mats Johansson, tränare i Åhus IF.

Hårt pressade Tollarp avslutar division V-säsongen mot Liga 06 (borta) och Vittskövle (hemma).

Åhus IF har två hemmamatcher kvar mot Vittskövle och Sjöbo.

– 4-1 är gångbart i rusk och oväder. Jag hoppas på oväder mot Vittskövle också, skojar Mats Johansson efter lagets andra raka 4–1-seger hemma på Åhus IP.