Åhus nollat av Önneköp

Fotboll/Åhus Artikeln publicerades
Foto:privat

Åhus HBK har redan börjat planera för ett liv i division V nästa säsong.

Och det blev ännu mer uppenbart efter 0–3 mot Önneköp.

– De har tre lägen och gör tre mål. Vi har minst dubbelt så många men gör inte ett enda och då vinner man inga matcher, analyserar tränaren Sergio Gonzales.

Åhus HBK–Önneköp 0–3

Målen: 1-0 Kristoffer Ottosson, 2-0 Jonathan Hellström, 3-0 Robin Andersson.

Åhus HBK skapade första målchansen redan i den första minuten då Tim Wasik med lite tur lyckades få med sig bollen men avslutet hamnade mitt på målvakten.

Istället var det gästerna som drygt fem minuter senare tog ledningen med 1-0 och hemmalagets pigga inledning var som bortblåst.

Fokus flyttades från fotbollen till helt andra saker vilket gjorde att Önneköp tog över mer och mer och lyckades utöka ledningen till 2-0 precis innan pausvilan.

Efter en del förändringar i halvtid gjorde att Åhus kom ut som ett nytt lag i inledningen av den andra halvleken. 15-årige Elias Berg kom in centralt på mittfältet och dominerade matchen som om han hade flera års erfarenhet av seniorlagsfotboll.

Trots de pigga benen från bland annat Elias lyckades som sagt inte Åhus trycka in bollen utan spiken i kistan kom istället efter en timme då gästernas lagkapten rullade in bollen till 3-0.

– Vi vet att det till allra högsta sannolikhet är femman som väntar nästa år och därför försöker vi ge de unga chansen så mycket som möjligt, säger Sergio Gonzales, som hyllar Elias Berg, som även blev utsedd till matchens lirare.

– Jag har hittat en riktig guldklimp. För att bara vara femton år har han en fantastisk blick och rörlighet och det är dessutom bara hans andra match i A-lagssammanhang, säger Sergio.

Själv hoppas Elias på fler chanser.

– Jag tycker det kändes bra från och med det att jag kom in och jag försökte bara spela avslappnat och bidra med så mycket som möjligt.