Annons

Åhusfostrad talang till Hammarby – hyllar sin förra klubb

Handboll/Kristianstad • Publicerad 3 juli 2019
Åhusfostrade Gustav Davidsson, här med nummer 25, lämnar IK Sävehof för spel i Hammarby nästa säsong.
Åhusfostrade Gustav Davidsson, här med nummer 25, lämnar IK Sävehof för spel i Hammarby nästa säsong.Foto: Adam Ihse/TT

I våras tog han SM-guld med Sävehof. Nu byter 20-åringen Gustav Davidsson, som fostrades i Åhus HB, till Hammarbys allsvenska satsning.

– Jag fram emot att sätta på mig den grönvita tröjan och göra premiär i ”Jerkahallen” till ”Just idag är jag stark”, säger Davidsson till Hammarbys hemsida.

Annons

Davidsson gjorde 19 mål för Sävehof i Handbollsligans grundserie förra säsongen, men lyckades aldrig ta en ordinarie plats hos SM-guldvinnarna. Nu byter han till Hammarby i allsvenskan, dels för att få mer speltid och dels för att föra klubben tillbaka till Handbollsligan.

– Det ska bli spännande att göra ett första år i Allsvenskan som jag tror kan utveckla mig som handbollsspelare på flera sätt. Förhoppningsvis kommer jag få mycket speltid framåt, men också bakåt som jag inte riktigt har fått tidigare, säger Gustav, som hyllar sin tid i Sävehof.

– Ända sedan jag kom till klubben 2015 har jag varit en del i ”Sävehof-familjen” och jag har fått möjlighet att utvecklas där.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons