Annons

Alfred Ehn klar för IFK – Hallén borta ett halvår

I måndags skrev Bladetsporten att Alfred Ehn var på väg att förstärka IFK Kristianstads vänsterkant. Nu – fyra dagar senare – är han officiellt presenterad av klubben.
Det står även klart att Viktor Hallén ska operera höften och blir borta i cirka ett halvår.
– Tråkigt med Viktor så klart, men Alfred Ehn är en riktig fighter som vi tror mycket på, säger Jesper Larsson, sportchef i IFK, till Bladetsporten.
Handboll • Publicerad 18 maj 2018
Alfred Ehn, som här drar Lars Möller Madsen i tröjan, är klar för spel i IFK Kristianstad
Alfred Ehn, som här drar Lars Möller Madsen i tröjan, är klar för spel i IFK Kristianstad

IFK Kristianstad fortsätter att stärka spelartruppen till den kommande säsongen. Och precis som Bladetsporten avslöjade i måndags handlar det om vänstersexan Alfred Ehn från IFK Skövde.

23-årige Alfred Ehn kommer ursprungligen från Lidköping och spelade som mittnia när han kom till Skövde. När han kom med i A-laget flyttades han ner på vänstersex och där har han huserat sedan dess.

Annons

Säsongen 17/18 kom han på tiondeplats i skytteligan med sina 153 mål på 32 matcher. Han blev dessutom uttagen i ligalandslaget för bara några dagar sedan.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år och börjar gälla från och med juli i år.

IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson är nöjd med det senaste tillskottet:

– Alfred Ehn är bra i läget och är en vass kontringsspelare, det är egenskaper som vi eftersöker. Han är också bra tränad och har spelat mycket de senaste säsongerna, han är användbar både som etta och tvåa i försvaret och det ser vi också som en stor fördel. Vi tror att han kommer att fortsätta sin utveckling hos oss, säger Jesper Larsson till Bladetsporten.

Hade ni värvat Ehn även om Hallén inte varit skadad?

– Nej, det hade vi inte gjort. Vi har gjort det här på grund av det som har hänt med Viktor (Hallén).

Ändå har ni skrivit 1+1 med Ehn?

– Vi tycker inte att det hade varit rättvist mot någon av parterna att skriva ett korttidskontrakt, man vet aldrig vad som händer under Viktors långa rehab, skulle det bli något bakslag så kanske inte han är tillbaka förrän i februari-mars och då är säsongen långt gången.

Nu kan ni i stället stå med sex kantspelare, tre på varje sida, om ett halvår?

– Så kan det bli, och det är i så fall bara angenäma problem för oss. Det är i alla fall inget som vi ser som negativt.

Annons

Hur går det med spanjoren?

– Vem?

Marc Canellas.

– Inga kommentarer.

Anton Halén, som ska ersätta Tim Sörensen på högerkanten, slet av bröstmuskeln tidigt i höstas, men där lämnar Jesper Larsson lugnande besked.

– Han har spelat med Göppingen nu på slutet, så där är vi inte alls oroliga. Det är dessutom en riktigt trevlig kille så det kommer att bli bra.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons