Ankaret vände mot YIF – Uppsala slog Eslöv

Åhus Artikeln publicerades

Array

I damernas juniorfinal ställdes Uppsala mot Eslöv där Uppsala tog hand om guldet efter seger med 10-8. Det blev en stenhård fight där lagen följdes åt målmässigt fram till slutminuterna där Uppsala fick en ledning på tre bollar (7-4). En ledning som Uppsala inte tappade även om Eslöv knappade igen och det bara skiljde ett mål på slutet. Men Uppsalas taktik med västspelare blev lyckad.

– Det är så jäkla gött. Vi har rest hela vägen från Uppsala och guldet har varit vår målsättning hela tiden. Tjejerna är överlyckliga eftersom detta är sista året som juniorer och då ville de vinna allt, säger Uppsalas Matilda Karlsson som var en aktiv coach från bänken.

– Jag har försökt få tjejerna att kommunicera med varandra, att våga lita på varandra. Det var jättenervöst inför finalen. Men vi hade ett stort stöd på läktarna från våra andra lag och det betyder väldigt mycket. Vi brukar heja och stötta varandra, berättar Matilda Karlsson, som hade stora förhoppningar om att vinna finalen.

De var i semifinal ifjol men i år tog sig Uppsala hela vägen fram till final och guld i damernas juniorklass efter seger i semifinalen mot Tumba. Matilda Karlsson och hennes spelare firade finalplatsen som om de hade vunnit finalen.

Och Uppsalas resa fram till finalen gick som på räls.

– Vi hade bäst målskillnad av alla lagen i klassen. Vi har vunnit vissa matcher med 15 mål, så det gick ganska så smärtfritt, säger Matilda Karlsson.

I herrfinalen såg Ystads IF ut att gå mot seger när de ledde med 6–3 men Ankaret kom igen och kvitterade till 7–7. Därefter blev det hela en rysare där Ankaret till slut vann med 12-11.

Filip Lundstedt