Annons

Äntligen hemmaseger för Vinslöv

Hösten har varit blytung för Vinslövs HK.
Men i ödesmatchen mot Kärra visade man klass och mosade motståndet.
– En stor lättnad, säger tränaren Peter ”Cassa” Jönsson efter utklassningen.
Vinslöv • Publicerad 16 december 2017 • Uppdaterad 17 december 2017
Äntligen fick Vinslöv jubla på hemmaplan.
Äntligen fick Vinslöv jubla på hemmaplan.Foto: Lasse Ottosson

Senaste gången Vinslövs HK vann en handbollsmatch på hemmaplan (tävlingsmatch) var den 22 april då laget besegrade IFK Tumba i det allsvenska kvalet. Och senaste gången Vinslöv segrade i en handbollsmatch var för snart två månader sedan när man besegrade HK Drott på bortaplan den 28 oktober.

Med den statistiken i åtanke förstår man att segersången ekade extra högt i Furutorpshallen efter manglingen av Göteborgslaget Backa HK på lördagseftermiddagen.

Annons

På förhand var det en ödesmatch och i åtta minuter märktes det både på planen och på läktarna att det här kunde bli en rysare mellan två poängtörstande bottenlag.

– Vi fick inte tag på dem bakåt i början, säger spelmotorn Ludwig Rosenberg.

Men efter den lite skakiga starten från Vinslövs sida var det bara ett lag på planen. Vinslöv körde fullständigt över Backa och hade en halvtidsledning med sju bollar, 21–14.

– Vi höll oss till vår plan, sedan är vi bättre tränade än Backa och är ett bättre lag, säger Rosenberg, som själv gjorde en handfull mål i första halvlek.

– Jag fick in några lätta i början och fick självförtroende. Sedan var det bara att köra på, säger Rosenberg, som tillsammans med Örn Östenberg var målgladast i Vinslöv med sju fullträffar var.

Slakten fortsatte i andra halvlek – man kunde nästan tro att det var serieledaren som mötte jumbon.

– Så är det, men jag tycker att vi har ett bättre spel än vad tabellen visar. Vi är bättre tränade än många lag och jag hoppas att det betalar av sig under våren, säger Ludwig Rosenberg.

Till slut vann Vinslöv med 15 (!) bollar, 40–25 och tog två blytunga poäng. Vinslöv lämnade jumboplatsen och passerade Backa på bättre målskillnad.

– Jag känner en stor lättnad efter den här segern. Vi har legat där nere lite för länge, tycker jag. Den här matchen skiljer sig inte jättemycket jämfört med de andra matcherna. Men vi hade lite flyt, samtidigt som samarbetet mellan målvakt och försvaret fungerade bra. Vi fick dit dem där vi ville, säger Vinslövs tränare Peter ”Cassa” Jönsson.

Hade ni känslan att det var en ödesmatch inför?

Annons

– Även om vi känner att vi är på rätt väg och tror på det vi gör, så gäller det att ta poäng. Och det har vi inte gjort. Man kan säga att vi har spelat bra i fel matcher. Nu gjorde vi det i en viktig match och det känns oerhört skönt, säger ”Cassa”.

Nu väntar jullov?

– Lov från matcher, ja. Men vi kommer att träna en hel del och det väntar bland annat löptester redan på måndag, säger Vinslövstränaren.

Högst jubel i Furutorpshallen under matchen? Det var när 17-årige målvakten Ludvig Dahlberg fick hoppa in i slutet av matchen och göra hemmadebut i division I.

Vinslövs målvakt Tobias Sjöberg spelade upp sig i andra halvlek.
Vinslövs målvakt Tobias Sjöberg spelade upp sig i andra halvlek.Foto: Lasse Ottosson
Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons