Antonia Göransson: "Har fått bud från utländska klubbar"

Sport Artikeln publicerades

Efter ett succéartat U20-VM för Kristianstads DFF:s Antonia Göransson, 19, trodde säkert många att hon skulle vara förlorad för damallsvenskan.

Och så verkar det nu bli.

– Jag har fått erbjudanden från flera utländska klubbar, säger Göransson.

Under U20-VM i Tyskland fick 19-åringen chansen som anfallare.

– Jag visste ju inte ens om att jag skulle vara anfallare när jag åkte dit. Det var ju för att jag spelade där framme som jag gjorde mål, säger Göransson, som är yttermittfältare i klubblaget.

Fyra mål på fyra matcher blev facit. Sverige gjorde totalt sex mål – där Göranssons mål mot Nordkorea blev extra hyllat.

– Klubbarna tog kontakt med mig både nere i Tyskland och även nu när jag kommit hem till Sverige. Men jag kommer stanna hela säsongen ut i KDFF.

Men kontraktet med KDFF gäller ju även över nästa säsong. Hur ser du på det?

– Vill jag gå till en annan klubb så gör jag det.

Ett besked som KDFF:s sportchef, Ulf Berglund, är väl medveten om.

– Som klubb skulle vi aldrig sätta käppar i hjulet för någon som vill lämna oss. Men vi tänker ju inte skänka bort en spelare, även om vi inte pratar om Bajramisummor.

Göransson vill inte berätta vilka klubbar som hört av sig, men tidigare har hon berättat att franska FC Lyon är favoritklubben. Den amerikanska proffsligan WPS ger hon inte mycket för, utan menar att spelarna är för stora där och förstör spelet.

Även inför säsongen var Göransson ett eftertraktat namn och jagades av både Umeå IK och Kopparbergs/Göteborg, men valde då i stället att förlänga kontraktet med KDFF.