Axnér: ”Fyra år sedan det var karneval och nu är det dags igen...”

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Tomas Axnér.
Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT
Tomas Axnér.

Tomas Axnér var expertkommentator och satt i studion när IFK Kristianstad valde Lugi. Och han hade inte förväntat sig en semifinal mot just IFK.

– Inför matchen har jag inte kunnat bestämma mig för vad jag skulle tro. Men när Alingsås vann trodde jag att IFK skulle välja dem, säger Axnér.

Den femte och avgörande matchen mellan Alingsås och Ystads IF var betydelselös ur IFK Kristianstads synvinkel. Man hade redan bestämt sig för att välja Lugi i semifinalerna.

Lugitränaren Tomas Axnér, som var expertkommentator under Alingsås–Ystad, hade förberett sitt lag på både IFK och HK Malmö. Att det blev IFK innebär så klart att vissa minnen väcks till liv. 2014 slog man ut just IFK i semifinalen och Lugi är dessutom det senaste svenska laget som vunnit i Kristianstad Arena.

– Vi har vetskapen om att vi har gjort det och vi har några stycken som var med på den resan och vet hur det känns, säger Axnér.

– Det blir en riktigt fet utmaning där vi får slå ur underläge rejält. Vi behöver inte lägga oss platt även om det blir tufft att slå dem tre gånger. Vi var nära senast i Kristianstad och sjabblade bort den matchen själva, så det är inte på något sätt omöjligt.

Att det lär bli publikfriande möten tvivlar ingen på. Och Axnér tror på bra stämning även i Lund.

– Garanterat. Det är fyra år sedan det var karneval i stan och nu är det är dags igen..., säger Axnér.

Fakta

Semifinalerna

IFK Kristianstad–Lugi (första matchen spelas på torsdag i Kristianstad Arena)

HK Malmö–Alingsås

Visa mer...