Bara oavgjort för KDFF i invigningsmatchen: ”Inte alls nöjd”

Kristianstads fick bara en poäng i invigningsmatchen av Kristianstads fotbollsarena. Therese Ivarsson gav KDFF ledningen i den 36:e minuten men precis efter halvtidsvilan kvitterade Michelle De Jongh med en riktig häxpipa från 25 meter. Matchen slutade 1–1.
Efter matchen meddelades det att publiksiffran landat på 1 518.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 14 april 2018 • Uppdaterad 15 april 2018
KDFF-spelare jublar efter första målet av Therese Ivarsson.
KDFF-spelare jublar efter första målet av Therese Ivarsson.Foto: Bosse Nilsson

Tidigt i matchen fick Hanna Sandström invigningsmatchens första chans när hon i bra läge drog till med en strumprullare som gick utanför.

Efter det lyste chanserna med sin frånvaro. KDFF ägde mycket boll till en början men det hände inte så mycket på den offensiva tredjedelen.

Men i den 36:e minuten rasslade det i nätet när förra helgens hattrick-skytt Therese ”Tozz” Ivarsson lyckades skarva in bollen efter en hörna. Shannon Lynn blev helt ställd av Ivarssons udda skarv och bollen studsade sakta in i mål.

– Det var roligt att få göra första målet på den nya arenan, det betyder mycket för mig, sa ”Tozz”.

Precis efter pausvilan kom kvitteringen då Michelle De Jongh drog till med en riktig rackarrökare från 20-25 meter. Moa Olsson i KDFF:s mål var chanslös.

– Det var en riktigt go start på den andra halvleken för oss. Men annars var det ingen välspelad match, det brukar inte premiärer vara och speciellt inte derbyn, sa Vittsjös tränare Thomas Mårtensson.

– Vi kom fel i vårt presspel och de straffade oss direkt, det var inte likt oss att agera på det viset, sa KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir.

Är du nöjd med poängen?

– Inte alls.

Vad fungerade inte?

– Jag tycker att vi spelar oss fram till lägen, men vi är inte tillräckligt skarpa när det gäller.

KDFF fortsätta att föra matchen och i den 55:e minuten var Ogonna Chukwudi helt igenom men lyckades inte spela bollen vid sidan om en utrusande Shannon Lynn.

Nästa jätteläge kom även det för KDFF när mittbacken Therese Ivarsson återigen var framme på en hörna och var mycket nära att skjuta in 2–1 på volley.

– Jag fick bra träff på den och jag trodde att den skulle sitta, sa Ivarsson.

Matchen mellan KDFF och Vittsjö GIK slutade oavgjort.
Matchen mellan KDFF och Vittsjö GIK slutade oavgjort.Foto: Bosse Nilsson

Lika nära var Vittsjö att göra 1–2 på en hörna med 20 minuter kvar. Bollen dansade farligt nära KDFF:s mållinje innan den rensades undan.

Elisabet Gunnarsdottir bytte in Evelina Duljan, Kajsa Törnkvist och Tine Schryvers i den andra halvleken, men det var inga byten som fick fart på KDFF:s offensiva spel.

Sista chansen för KDFF fick – gissa vem? – just, det, Therese Ivarsson som nickade strax utanför efter en högerhörna.