Annons

Bekräftat: IFK ville förlänga – men Emil Hansson valde Ystad

Emil Hansson lämnar IFK Kristianstad med omedelbar verkan. Enligt sportchefen Jesper Larsson fanns det tankar på att förlänga kontraktet, innan Hansson själv bad om att få lämna.
– Men säger han att han vill göra något annat så pratar vi inte förlängning, säger ”Jeppe”.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 4 november 2019
Emil Hansson.
Emil Hansson.Foto: Bosse Nilsson

Emil Hansson har haft svårt att ta en ordinarie plats i IFK Kristianstad under säsongen. Nu väljer 22-åringen alltså att lämna och i stället gå till överraskningslaget IFK Ystad.

– Jag fick ett samtal för två veckor sedan där Emil själv kom och frågade. Vill han lämna så känner vi att vi inte vill ha spelare här som vill vara någon annanstans, säger Jesper Larsson.

Annons

Sportchefen har tidigare själv hintat om att det kunde dyka upp förändringar i spelartruppen under säsongen. Men enligt honom hade IFK gärna behållit Emil Hansson, trots att han alltså har fått allt mindre speltid och förtroende under säsongen.

– Emil säger ju själv att han vill ha mer speltid och en större roll. Det är en spelare som kan spela både vänsternia och mittnia, och som även är en bra försvarsspelare. Vi hade gärna behållit honom, men inte mot hans vilja. Till slut hittade vi den här lösningen med IFK Ystad.

Ni hade tankar på att förlänga kontraktet med honom?

– Vi funderade absolut på det. Samtidigt, när han kommer och säger att han vill göra något annat så pratar inte vi en förlängning. Nu har vi pratat fram och tillbaka under en tid och kommit fram till den här lösningen.

Handbollskanalen var först att publicera ryktet under måndagsförmiddagen, ett rykte som snabbt bekräftades av flera källor till Bladetsporten. Emil Hansson kom till IFK från Ystads IF inför förra säsongen, men går alltså nu till lokalrivalen IFK Ystad.

Lösningen innebär att kontraktet bryts helt och hållet och att IFK Kristianstad inte längre betalar någon spelarlön till Emil Hansson. 22-åringen är spelklar för IFK Ystad redan till matchen mot Varberg på tisdagen.

Enligt Jesper Larsson finns det ”i dagsläget” inte fler förändringar i truppen att vänta inom den närmaste tiden.

– De sista två veckorna har varit bra och vi har pratat med alla spelare om kontraktsbiten, säger han.

Hur ser du på Marc Canellas situation? Han får ju, liksom Emil Hansson, inte mycket speltid?

– Det är klart att han har haft det jättetufft, egentligen sedan det första halvåret. Han har ett kontrakt som går ut i juni, det är där situationen är, säger Jesper Larsson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons