Bekräftat: Sixten Mohlin lämnar Dalkurd

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Sixten Mohlin.
Foto: BOSSE NILSSON
Sixten Mohlin.

Det kommer inte som någon större överraskning, men nu är det helt klart att Åhussonen Sixten Mohlin lämnar Dalkurd FF, som degraderades från allsvenskan till superettan för en knapp månad sedan.

Han startade 18 allsvenska matcher för nykomlingen Dalkurd FF.

Dock lyckades han inte rädda kvar uppstickaren i allsvenskan.

När Bladetsporten pratade med Sixten Mohlin för tre veckor sedan summerade han året i Dalkurd som ”rörigt men lärorikt” och det är nu klart att det inte blir en fortsättning för den före detta Kristianstads FF/Kristianstad FC-målvakten.

Under tisdagen meddelade klubben att sju spelare lämnar föreningen.

Sedan tidigare är det klart att mittbacken Kebba Ceesay går till Sirius. De andra sex som lämnar är Sixten Mohlin, mittfältarna Smajl Suljevic och Ammar Ahmed, samt anfallarna Alibek Aliev, Andrew Stadler och Eero Markkanen.

Sedan tidigare är det också klart att Mohlins kontrakt med Malmö FF, där han varit utlånad från de senaste åren, inte kommer att förlängas.

Sixten Mohlin är därmed en fri spelare på marknaden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.