Bindlarna förbjuds i Polen – men tillverkas i Polen

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Fredrik Sandberg/TT

De regnbågsfärgade kaptensbindlarna förbjuds i Polen. Samtidigt är det i Polen de tillverkas. Efter det stora intresset har IFK Kristianstad nu fått beställa nya från den polska leverantören.

Intresset för IFK Kristianstads regnbågsfärgade kaptensbindlar har blivit enormt sedan Europeiska handbollförbundet (EHF) förbjudit dem under EM i Polen. IFK säljer bindlarna och har redan slut i lagret. Nu har man tvingats beställa nya från fabriken, som ironiskt nog ligger i Polen.

– Det är faktiskt sant. De görs i Polen, det är det som är lite roligt, säger Nikolas Larsson, klubbchef i IFK Kristianstad, som upplevt ett massivt intresse för bindlarna.

– Sedan man lade ut att man skulle mejla till supportershopen har det varit ett jättestort intresse från när och fjärran. Vi har slut på allting, men jag kommer att ha med en liten sändning till Polen, sedan får vi se vad landslaget vill göra med dem, säger Nikolas.

Både landslaget och IFK får fortfarande ta emot en del arga kommentarer i sociala medier.

– Det är en del som kräker på Facebook och tycker att det är dumt med bindlarna. Men det här var Johans (Jepson) och lagets självständiga beslut att visa att vi står för medmänsklighet. Sedan har det verkligen blivit bra snurr på det tack vare EHF, så vi får kanske tacka dem.

Landslagets lagkapten Tobias Karlsson har förbjudits att använda bindeln under mästerskapet och i en intervju med Aftonbladet sa EHF:s svenska vicepresident Arne Elovsson att förbundet inte ville göra några värderingar.

– Det är som med alla internationella förbund. Så fort det blir politik så brukar de få kalla fötter och fly bort från frågan för att den är jobbig att ta ställning till, säger Nikolas.

Han sa också att det skulle vara förbjudet för Johan Jepson att använda bindeln i Champions League.

– Det är upp till delegaten. De vill nog bara få bort frågan från agendan på EM, säger Nikolas, som avslutar med ett tips till fansen som planerar att åka till Polen med de regnbågsfärgade bindlarna.

– Man ska nog inte gå omkring på barerna i Polen med en sådan armbindel. Det är inte värt att dö för att visa att man tar ställning.