Björnsen lämnar IFK

Kristianstad Artikeln publicerades
Björnsen går till tyska Wetzlar.
Björnsen går till tyska Wetzlar.

Kristian Björnsen gör som väntat Anton Lindskog sällskap i Wetzlar. Samtidigt kritiserar IFK-tränaren Ola Lindgren Lindskogs beslut att lämna.

– Vissa är redo, andra är det inte, säger Ola till Bladetsporten.

I onsdags skrev Bladetsporten om IFK-duon som var på väg att lämna IFK för tyska Wetzlar. Nu har både Anton Lindskog och Kristian Björnsen presenterats för klubben.

Norrmannen, som gjort stor succé hittills under EM, blev officiellt klar för den tyska ligasjuan bara timmar innan Norges viktiga EM-match mot Vitryssland. Wetzlar säger samtidigt upp kontraktet med den franske högersexan Guillaume Joli i förtid.

Björnsen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag är mycket nöjd med förtroendet jag fått i klubben. Wetzlar är en utmärkt klubb för spelare som vill visa upp sig i den starkaste ligan i världen, säger Björnsen till klubbens hemsida.

Sveriges förbundskapten och IFK Kristianstads tränare Ola Lindgren blev inte förvånad över nyheten med Björnsen, som blev den femte spelaren att lämna IFK efter säsongen.

– Någonstans har den bilden också funnits med. Får man inte kontrakt som saxar i varandra kan det lätt bli så här. Nu blev det så också för att vi har varit ute i Champions League och gjort bra resultat, säger han.

Lindgren delar också ut en rejäl passning till Anton Lindskog, som ju också valde att lämna IFK och skriva på för Wetzlar.

– Där finns ändå spelare som har visat upp ett spel under en tid. En sådan som Björnsen, det är klart att han ska ut i en större liga. Sen kan man fråga sig om Anton Lindskog är mogen? säger Ola.

– Wetzlar har sin landslagsmittsexa här på EM och Lindskog pratar om att han ska vara deras förstaval, det är mycket sådant som man stör sig på. Vissa är mogna, vissa är kanske inte det.

Även Ola Lindgren själv har ryktats vara på väg till Veszprem. Åtminstone fram till att den assisterande tränaren Javier Sabate skrev på fram till sommaren 2017.

Innebär det att du stannar i IFK åtminstone till 2017, Ola?

– Så kan man tolka det om man vill se det så. Men jag säger som med allt annat; det är en ny dag i morgon, ler Ola.

Han kan sparkas i sommar menar du?

– Han kan sparkas i februari.

Fakta

Nytt och flytt

In: – .

Ut: Kristian Björnsen, Wetzlar, Anton Lindskog, Wetzlar,Fredric Pettersson, Toulouse, Andreas Cederholm, Toulouse, Christian O'Sullivan, Magdeburg.

På väg in: Joakim Hykkerud, Hannover, Daniel Pettersson, Guif, Helge Freiman, Guif.

På väg ut: Iman Jamali, lån från Veszprem.

Visa mer...