Ekroth lämnar KFC: Tråkig överraskning

Fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Oliver Ekroth.
Foto: Daniel Svensson
Oliver Ekroth.

Kristianstad FC pratade innan årsskiftet om en nyårsbomb. Som aldrig kom. Men nu har den briserat. Och KFC jublar knappast. Mittbacken och lagkaptenen Oliver Ekroth har lämnat för Degerfors IF.

– En tråkig överraskning för oss, men kul för Oliver, säger KFC:s ordförande Lars Åkerman.

Oliver Ekroth kom från Västerås SK inför förra säsongen och blev snabbt en stöttepelare i KFC:s backlinje. Han blev sedan också utnämnd till lagkapten.

Ekroth hade kontrakt med KFC, men har nu brutit detta, enligt en klausul som gav honom rätt att bryta sitt tvåårskontrakt om han fick erbjudande högre upp i seriesystemet.

– Risken finns alltid att sånt här inträffar när man har den typen av klausul i ett kontrakt. Oliver är dessutom en fantastisk kille med härlig inställning och helt rätt attityd, så på det viset blir det ett extra tungt tapp, säger Lars Åkerman, ordförande i KFC.

Får ni betalt för Ekroth?

– Jag vågar faktiskt inte uttala mig om det i dagsläget, jag har inte exakt koll på hur hans avtal ser ut. Men jag hoppas att vi har rätt till någon slant, det hade varit välbehövligt.

KFC:s fotbollsansvarige Serdar Dayat är på semester hemma i Turkiet och kommer till Kristianstad igen den 12 januari (nu på fredag).

– Jag har haft lite sms-kontakt med Serdar och han har koll på truppläget. Vi har några nyförvärv som är på ingående, säger Åkerman.

Ska han ersättas?

– Ja, vi måste plocka in någon ersättare utifrån.

Och nyårsbomben som Serdar pratade om?

– Jag vill inte säga för mycket i dagsläget, men det är på gång. När vi är färdiga kommer vi att ha en mycket slagkraftig trupp, säger Åkerman.

Oskarshamnssonen Ekroth säger så här om sin övergång från KFC till Degerfors:

– Jäkligt kul att hoppa upp en nivå och få spela i superettan efter att ha spelat i division I några år, säger han till Degerfors IF:s webbsajt.

Och fortsätter:

– Jag var här i november och allt kändes bra! Jag gillade atmosfären, personerna runt föreningen och kände mig välkommen av alla spelare. Självklart har jag pratat med personer i min omgivning och de har bara varit positiva kring DIF, en anrik förening som spelar en fin fotboll. Jag är väldigt peppad på uppgiften och ska göra allt jag kan för att bidra till lagets framgång.

Ekroth har anslutit till Degerfors trupp och gjorde sin första träning på Stora Vallas konstgräsplan redan under måndagseftermiddagen.

Fakta

Silly Season i KFC

Nyförvärv: Max Rundqvist (mv), Hanaskogs IS, Fabian Welander, Nosaby IF.

Förluster: Albert Ejupi, Varberg, Nahom Girmai, Varberg, Omar Dampha, Mjällby, Emil Åberg, Eskilsminne, Andres Mansilla, Argentina, Sixten Mohlin, Dalkurd FF, Oliver Ekroth, Degerfors.

Visa mer...