Bra drag väntar för Mats i EM

Härnestad. Artikeln publicerades
Lundquist.
Foto:Tommy Svensson
Lundquist.

Härnestads dragracingförare Mats Lundquist fick till ett perfekt genrep inför kommande EM-tävling i Tierp när han i helgen vann tuffa ”Summer Nats” på Malmö Dragway.

Mats tog sin snabba Chevrolet Camaro till final i klassen ”Competion” och där gick det oväntat lätt berättar Mats.

– Hans Falkenberg som stod vid sidan av mig i finalen var lite för het på gröten och ”rödlyktade” (tjuvstart) och blev utesluten.

– Nu körde jag ändå på fina 4,59 och detta var också min bästa tid under helgen.

För Mats var detta en både viktig tävling och seger eftersom han trimmade in Camaron med ny utväxling anpassad till EM-tävlingen som körs över 400 meter i stället för 200 som meter i Malmö. Att han är väl förberedd inför uppgiften är klart och säsongen hitintills kan Mats enbart summera som lyckad.

– Har kört tre tävlingar, vunnit två och var bra på gång även i den tredje på Tierp, när även jag blev för het och ”rödlyktade”…

Att helgens Malmöseger innebar ökat självförtroende sticker inte Mats under stol med. Detta då den togs i hård konkurrens med förare som tävlar flitigt internationellt.

– I Tierp blir det ännu värre då vi är 29 anmälda i min klass, konstaterar Mats.

– Men det spelar ingen större roll för nu är vi jättetaggade!

Dico International som EM-tävlingen i Tierp heter körs den 24-27 augusti. Där ska konkurrenterna då bara få se bakluckan på ”Härnestads-Camaron” om allt går som Mats tänker sig.