Annons

Brons till Jimmy Lidberg

Jimmy Lidberg tog OS-brons i brottningens 96-kilosklass.
Sport • Publicerad 7 augusti 2012
Jimmy Lidberg brottade till sig ett OS-brons när han besegrade vitryssen Tsimafei Dzeinitjenka med 2–1 i bronsmatchen.
Jimmy Lidberg brottade till sig ett OS-brons när han besegrade vitryssen Tsimafei Dzeinitjenka med 2–1 i bronsmatchen.Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

I bronsmatchen besegrade han vitryssen Tsimafei Dzeinitjenka med 2–1.

I den första perioden misslyckades Jimmy Lidberg med ett omvänt livtag i parterröverläget och vitryssen fick poängen och tog ledningen. När sedan Tsimafei Dzejnitjenka i den andra perioden misslyckades i parterren var det oavgjort.

Annons

Efter en poänglös stående tredjeperiod valde vitryssen att själv gå ner i parterrunderläge. Där lyckades svensken med en rullning, tilldömdes poängen och vann matchen med 2–1.

En jublande glad Jimmy Lidberg kramades först om av sina tränare, sedan sprang han ut till publiken och gav sin fru Johanna en ordentlig kram.

– Efter den säsongen som jag har haft så är detta bronset tio gånger guld för mig, sade en utpumpad, djupt lycklig Jimmy Lidberg.

– Jag visste inte ens om jag skulle kunna starta för en vecka sedan.

Känslorna vällde fram ur den stora kroppen.

– Smärtan jag haft och familjen som ställt upp, sade Jimmy Lidberg och tackade både publiken och adrenalinet.

Medaljen är Sveriges sjunde i London-OS.

Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons