Bunkefloanfallare ska få fart på IFK Hässleholm

Sport Artikeln publicerades

IFK Hässleholm vill få fart på sitt målskytte. Därför väljer man att låna Bunkeflos anfallare Mattias Adelstam säsongen ut.

– Det här är en kanonlösning. Mattias var mitt förstaval när jag började att fundera på nyförvärv. Han har jättegoda egenskaper, säger tränaren Peter "Kuno" Johansson.

IFK Hässleholm är trött på sin måltorka.

Anfallaren Mattias Adelstam är trött på att sitta på bänken. Det var därför glada miner när värvarbasen Peter Wolff kunde presenterade sitt nya tillskott till truppen inför den stundande höstsäsongen.

Presskonferensen ägde rum i Åhus, där IFK Hässleholm förlägger sitt träningsläger i några dagars tid. I söndags var det träning på Furehov. På måndagen tränade man på Åhus IP.

– Det är kanon att få byta miljö lite grann. Här i Åhus trivs vi jättebra, säger "Kuno". IFK Hässleholm vill bryta sin måltorka efter den floppbetonade vårsäsongen. Nu sätter man hoppet till Mattias Adelstam.

– Vi är för bra för att åka ur, särskilt med Mattias i laget. Vi har haft svårt att få in bollarna hela våren, trots att vi har spelat bra i många matcher. Nu har vi knutit till oss en typisk målskytt. Precis vad vi behöver, säger Peter Wolff.

Mattias Adelstam har BK Olympic som moderklubb. Förra säsongen spelade han division II– fotboll i Helsingborg Södra och gjorde elva mål på nitton matcher.

IFK:arna minns förra säsongens bortamatch mot Södra med skräckblandad förtjusning. Hässleholm förlorade med 0– 5 och Mattias Adelstam hade lekstuga. I år har Mattias representerat Bunkeflo IF, utan att få särskilt mycket speltid.

– Jag har väl spelat sex matcher totalt i år och gjort två mål. Det är därför jag vill röra på mig, berättar Adelstam.

IFK Hässleholm lånar Adelstam säsongen ut, sedan har man option på att köpa loss honom.

Vad är dina egenskaper som fotbollsspelare?

– Jag trivs där framme där jag kan ligga och hugga. Jag har en stark vilja och lever mycket på min hjärna. Jag har en god spelförståelse.

Ungefär på samma sätt ser Peter "Kuno" på Mattias fotbollskunskaper. "Kuno" har bra koll på Mattias sedan tidigare och anser att dennes egenskaper passar väl in i Hässleholm.

– Han står för attityd och är bra på att hålla kvar bollen i anfallet. Vi behöver få längre anfall och det kan vi få med Mattias i laget, säger "Kuno" som även tror att andra spelare kan lyfta sig som en effekt av Adelstams tillkomst.

– Sedan behöver vi lite flyt och ett par enkla segrar. Då kommer vi att kunna spela mera avslappnat. IFK Hässleholm inleder höstsäsongen med bortamatch mot Lindome, den 5 augusti. Till den matchen hoppas man ha fått tillbaka Emil Nilsson, efter sin bristning i baksidan av låret.

– Emil ska börja träna igen nästa vecka, meddelar "Kuno".

Andreas Ottosson har fortfarande problem med knäet och är inte att räkna med till fullo.

– Det är mycket upp till spelarna att klara ut det här. Det är bara att ge järnet i höst, säger Peter Wolff.

Jens Brogren