Caj-Åke coachar Folkpartiet

Sport Artikeln publicerades

HANDBOLL 1979 till 1982 var han coach för det svenska landslaget i handboll. Idag coachar han folkpartiet i IFK-Ungdoms mjukhandbollsturnering i Idrottshallen. –Det här är mer på skämt än allvar, men jag tvekade aldrig när jag fick förfrågan, säger Caj-Åke.

–Det ska bli kul att komma till Idrottshallen i Kristianstad igen. Det är ett svenskt handbollstempel...
Caj-Åke har idag inte några tyngre tränar- och styrelseuppdrag inom handbollen. Han sitter med i styrelsen i HK Björnen, där sönerna Carl och Eric spelar.
–Jag följer forfarande med vad som händer i handbollen och stöttar mina grabbar så gott jag kan, säger Caj-Åke. För några år sedan lämnade Caj-Åke Andersson ordförandeposten i Ystads IF och sadlade om.
Han blev, som han själv kallar det, amatörpolitiker. Idag är han folkpartiets starke man i Sjöbo och sitter också med i ledningen i Skåne.
–Det som fick mig att bli politker var den invandrarfientlighet som finns här i Sjöbo. Och folkpartiet kändes rätt för mig, säger Caj-Åke.
Vad tror du om Folkpartiets möjligheter i mjukhandbollsturneringen?
–Vi bryr oss inte om motståndarna. Vi kommer att köra i fem minuters perioder och sen se om vi behöver ändra taktik, skrattar Caj-Åke.
–Fungerar sen inte det så får vi köra det klassiska knepet: Spela i klump och sen öka hela tiden. Det brukar alltid gå bra...
Kommer du att spela själv?
–Nej, jag har ett mycket dåligt knä och jag tänker inte riskera att bli skadad. Du vet gubben har hunnit bli 61 år.
20 lag kommer till spel och de är indelade i fyra grupper. Folkpartiet spelar i grupp fyra och får möta LO-Facket, AluSol, Socialdemokraterna (med IFK-ordföranden Ingvar Edvardsson) och Bladetsporten. Men Folkpartiet, trots att man har före detta förbundskaptenen Caj-Åke Andersson som coach, tillhör inte favoriterna i turneringen.
Team Sportia ser på förhand riktigt starkt ut. Med gamla IFK-profiler som Peter Svensson, Olle Ljunggren, Dragan Mihailovic, Uffe Larsson och målvakten Conny Larsson i laget får Team Sportia gälla som storfavoriter.n Av Jonas Nilsson