Annons

Caj-Åke coachar Folkpartiet

HANDBOLL 1979 till 1982 var han coach för det svenska landslaget i handboll. Idag coachar han folkpartiet i IFK-Ungdoms mjukhandbollsturnering i Idrottshallen. –Det här är mer på skämt än allvar, men jag tvekade aldrig när jag fick förfrågan, säger Caj-Åke.
Sport • Publicerad 17 mars 2001

–Det ska bli kul att komma till Idrottshallen i Kristianstad igen. Det är ett svenskt handbollstempel...

Caj-Åke har idag inte några tyngre tränar- och styrelseuppdrag inom handbollen. Han sitter med i styrelsen i HK Björnen, där sönerna Carl och Eric spelar.

Annons

–Jag följer forfarande med vad som händer i handbollen och stöttar mina grabbar så gott jag kan, säger Caj-Åke. För några år sedan lämnade Caj-Åke Andersson ordförandeposten i Ystads IF och sadlade om.

Han blev, som han själv kallar det, amatörpolitiker. Idag är han folkpartiets starke man i Sjöbo och sitter också med i ledningen i Skåne.

–Det som fick mig att bli politker var den invandrarfientlighet som finns här i Sjöbo. Och folkpartiet kändes rätt för mig, säger Caj-Åke.

Av Jonas Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons