Annons

Calle Persson lämnar USA – klar för SHL-klubb

NHL-äventyret blev inte vad den förre KIK-forwarden Calle Persson hade hoppats på. Nu lämnar han Nashville Predators för spel i Malmö Redhawks.
Ishockey • Publicerad 9 november 2018
Calle Persson är klar för Malmö Redhawks.
Calle Persson är klar för Malmö Redhawks.Foto: Marcus Palmgren

Calle Persson hade just skrivit på kontraktet med Malmö Redhawks när NHL-klubben Nashville Predators norpade forwarden i våras. Men redan nu står det alltså klart att 23-åringen återvänder till Sverige.

Några NHL-matcher blev det aldrig för Calle Persson, som tidigt under säsongen flyttades ner från farmarlaget i AHL, Milwaukke Admirals, till ECHL-laget Atlanta Gladiators. Där spelade han sex matcher och noterades för ett mål och två assists.

Annons

När ingen klubb valde att plocka upp Calle Persson på waivers står det alltså nu klart att han återvänder till Malmö.

– Carl är en målgörare, en stor kille med ett bra skott. Han både spetsar och breddar vår trupp, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons