Annons

Carlsson – ett osäkert kort inför årets första landskamp

I torsdags en inofficiell landskamp som spelades i 3x30 minuter. På söndag är det allvar för det svenska damlandslaget när man möter Sydafrika på tidigare VM-arenan Cape Town Stadium.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 19 januari 2018
Mia Carlsson.
Mia Carlsson.Foto: Jessica Gow/TT

Det svenska damlandslaget har lämnat kylan för värmen i Sydafrika.

I en inofficiell landskamp i torsdags som spelades i 3x30 minuter vann Sverige med 4–1 efter mål av Loreta Kullashi, Mimmi Larsson, Lina Hurtig och Stina Blackstenius.

Annons

KDFF-spelaren Amanda Edgren fick speltid, medan klubbkollegan Mia Carlsson stod över efter en ljumskkänningar.

”Det ska inte vara någon fara med ljumsken, mest en försiktighetsåtgärd att inte spela och i så fall förvärra något”, skriver Mia Carlsson i ett sms till Bladetsporten.

Det är osäkert om vänsterback Carlsson kommer till spel i söndagens landskamp på Cape Town Stadium i Kapstaden.

”Jag körde ett löppass/styrkepass vid sidan av i stället vilket kändes bra”.

Sydafrikas förre president Nelson Mandela skulle ha fyllt 100 år i år – vilket firas i landet.

En del i firandet är att Sydafrikas damlandslag, även kallat ”Banyana Banyana”, för första gången spelar i Kapstaden och på en VM-arena (herr-VM 2010).

Inträdet till matchen är gratis och det förväntas komma åtminstone 10 000 åskådare till matchen. Landskampen på söndag sänds på TV12 med avsparkstid 13.00.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons