Annons

Carlsson i Algarve-trupp – Edgren petad

Mia Carlsson har fortsatt förbundskaptenen Peter Gerhardssons förtroende. Däremot finns inte Amanda Edgren med i truppen till Algarve Cup.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 13 februari 2018
Foto: Jessica Gow/TT

Landskamperna i Algarve är ett viktigt avstamp inför det fortsatta VM-kvalet som fortsätter i april. Ett kval där Sverige har full pott efter två matcher. Och två matcher där Kristianstads DFF-backen Mia Carlsson funnits med i startelvan.

Carlsson är fortsatt med i A-landslaget och finns med i Algarve-truppen. ”Är så klart jätteglad över att få åka till Algarve, det är första gången för mig. Det känns bra att få åka iväg till lite värme, få träna bra och dessutom möta kvalificerat motstånd i riktiga tävlingsmatcher. Det ska bli riktigt spännande”, skriver Mia Carlsson i ett sms till Bladetsporten.

Annons

Carlsson, som sedan tidigare har 6 A-landskamper på kontot, missade januari-landskampen mot Sydafrika på grund av ljumskproblem.

KDFF-mittfältaren Amanda Edgren, som har hoppat in i de två senaste landskamperna mot Frankrike och Sydafrika, är petad och finns inte med i truppen.

I Algarve Cup ställs Sverige mot Kanada, Ryssland och Sydkorea.

– Det ska bli roligt. Det är ett lite speciellt upplägg för du vet inte om en förstaplats i gruppen ger final. Vi får ta en match i taget och fokusera mot Kanada först och sedan Sydkorea två dagar senare, säger Peter Gerhardsson till förbundets sajt.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons