Annons

Champions League-klass när Kappelin tog IFK till semifinal

IFK Kristianstad är klart för semifinal för sjunde året i rad. Målvakten Richard Kappelin såg till att kvartsfinalserien mot Eskilstuna Guif stannade vid fyra matcher.
– Jag gjorde ju inte särskilt mycket senast, så jag fick betala tillbaka lite nu, säger den 47-procentiga målvakten.
Handboll/Eskilstuna • Publicerad 14 april 2018
Richard Kappelin imponerade mot Guif.
Richard Kappelin imponerade mot Guif.Foto: PETTER ARVIDSON

I 15 minuter såg den fjärde kvartsfinalen ut att bli lika spännande som senast IFK besökte Eskilstuna. Då vann Guif efter förlängning i en match där IFK hade bekymmer med både försvars- och målvaktsspelet.

Och även om IFK vann den tredje kvartsfinalen klart på hemmaplan, kom Richard Kappelin bara upp i 22 i räddningsprocent.

Annons

Desto hetare var han den här gången. Han var planens gigant i första halvlek och räddade nästan hälften av alla skott som träffade mål. Och efter paus var han ännu bättre.

– Man får plocka fram de här extraräddningarna när det ska avgöras, säger Kappelin efter 26–23-segern.

När IFK gick från 8–8 till 12–8 skulle det också innebära segerrycket. För hur bra lägen Guif än kom till i andra halvlek fanns där alltid en gulklädd målvakt som stod i vägen. Richard Kappelin stannade till slut på 47 i räddningsprocent efter att bland annat ha räddat två straffar under andra halvleks första fem minuter.

– Senast vi var här var vi ganska tomma efter Flensburg-matcherna. I dag gör vi en solid insats och för matchen. Vi gör ett ryck i första halvlek och ligger och bevakar efter det. Vi blir kanske lite försiktiga och hade kunnat avgöra matchen tidigare, säger Kappelin.

Hade det blivit förlust hade den avgörande kvartsfinalen spelats redan under måndagen. Nu får IFK i stället några dagars extra vila inför semifinalerna, som inleds på torsdag.

– Väldigt skönt att få de här extradagarna, säger Kappelin.

Vilken typ av motstånd skulle du föredra i en semifinal?

– Haha, du frågar inte rakt ut? Nej, men jag vill inte spekulera kring det i media. Vi ska snacka om det i laget, men vi känner ju till alla lagen. Det är inte som att komma ut i Europa och möta lag man aldrig har mött tidigare.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons