Annons

Chrintz i målform när Sverige vann

Handboll • Publicerad 12 augusti 2018
Valter Chrintz blev åttamålsskytt.
Valter Chrintz blev åttamålsskytt.

Ett pressat Sverige tog en synnerligen viktig seger i U18-EM i Kroatien. Efter premiärsegern mot Slovenien blev det i fredags förlust mot Island. Därför var mötet med Polen en ren uppgörelse om andraplatsen i gruppen. En möte som Sverige vann med 34–30 (18–16).

Ystads IF-spelaren Ludvig Hallbäck, som imponerat så här långt under turneringen, blev målbäst med sina nio mål. IFK Kristianstads Valter Chrintz var även han i fin målform och stod för åtta mål.

Annons

– Vi spelade ett fantastiskt fint anfallsspel i dag, men försvaret var under all kritik. Det får vi verkligen åka hem och gå igenom på teorin och lära oss till nästa match, säger förbundskaptenen Dennis Sandberg till handbollslandslaget.se.

Polen var med fram till 10–10, men sedan fick Sverige bättre koll på polackernas offensiva försvarsspel.

Från Sveriges grupp går även Island vidare och huvudrundan inleds under tisdagen. Att Sverige avancerade från gruppen innebär också att man är klara för U19-VM nästa år, samtidigt som nästa U18-landslag är kvalificerat till EM 2020.

– Väldigt skönt att redan ha kvalat in till VM. Det går inte att kvala in senare, utan det är de elva främsta från EM här som går dit, säger Sandberg.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons