Annons

Chrintz imponerade när Sverige föll på nytt mot Norge

IFK Kristianstads Valter Chrintz landslagsdebuterade i torsdags. I returen mot Norge blev han Sveriges bäste målskytt med sina sex mål.
Handboll (TT) • Publicerad 13 april 2019
Sveriges Valter Chrintz gör mål på Norges Torjoern Sittrup Bergerud under lördagens handbollsmatch i EHF Euro Cup mellan Sverige och Norge i Partille Arena.
Sveriges Valter Chrintz gör mål på Norges Torjoern Sittrup Bergerud under lördagens handbollsmatch i EHF Euro Cup mellan Sverige och Norge i Partille Arena.Foto: Thomas Johansson/TT

Förlust i torsdags och nederlag igen på lördagen. Sverige var återigen chanslöst mot vice världsmästarna i det norska laget i handbollens Euro Cup.

Norrmännen ledde med hela tio bollar, 21–11, i halvtid och även om svenskarna hyfsade siffrorna till 27–33 var det klasskillnad.

Annons

Sverige kom till spel utan flera stjärnor som är skadade eller slitna, medan Norge mönstrade i stort sett bästa manskap som tog silver i VM i januari.

Bäste svenske målskytt i matchen i Partille blev den blott 18-årige högersexan Valter Chrintz, som gjorde sin debut i landslaget i torsdags. IFK Kristianstad-spelaren stod för sex fullträffar.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons