Annons

Christiansens revansch – hattrick mot AIK

Utvisad och syndabock för bara fyra dagar sedan.
Svenska cupens kvartsfinal blev en personlig revansch för Malmö FF:s Anders Christiansen – som gjorde tre mål mot AIK i 4–1-segern.
Fotboll • Publicerad 25 juni 2020
Malmös Jonas Knudsen, Søren Rieks och Anders Christiansen jublar i cupkvartsfinalen mot AIK.
Malmös Jonas Knudsen, Søren Rieks och Anders Christiansen jublar i cupkvartsfinalen mot AIK.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var på sätt och vis giganternas kamp. Malmö FF är mesta svenska cupen-mästare med 14 titlar och AIK tvåa på åtta.

Men det var längesedan sist. Inför torsdagens möte hade det hunnit gå hela 31 år sedan Malmö FF senast höjde cupbucklan och AIK hade inte gjort det sedan 2009.

Annons

Inledningsvis var det AIK och 17-årige Paulos Abraham som såg ut att förlänga hemmalagets mardrömssvit. Den offensive mittfältaren vann en duell och vek in från vänster innan han pressade in bollen vid första stolpen.

– Det känns bra att få göra första målet för AIK, sade Abraham i C Mores pausintervju.

Mönsteranfall

Ett mönsteranfall i den 67:e minuten slutade med att dansken gjorde 2-1 och han skulle så småningom också fastställa slutresultatet 4-1.

Nu var det annat ljud i skällan.

– Det var jobbigt senast för mig och det var mitt eget fel. Men det enda man kan göra är att resa sig och det var otroligt skönt att få hjälpa laget till en vinst.

Emellan Christiansens två sista fullträffar hade både AIK:s målskytt Paulos Abraham och mittback Per Karlsson hunnit bli utvisade medan Christiansens landsman Sören Rieks gjort 3-1 för Malmö.

Möter Mjällby i semifinal

I semifinalen ställs MFF mot Mjällby. Matchen spelas den 9 juli.

MFF och AIK möter varandra igen på söndag, då i allsvenskan och med AIK som hemmalag. På grund av sin utvisning mot Varberg missar Anders Christiansen matchen.

Avstängningen är ett stort avbräck för Malmö FF. Christiansen har inte bara gjort fem mål i år. Han har också nätat sju gånger på åtta matcher mot just AIK.

– De klarade sig tio mot elva mot Varberg och kommer göra det fantastiskt, säger Christiansen.

Fakta: Så avgörs cupen

Semifinalerna spelas den 9 juli: IFK Göteborg–Elfsborg, Mjällby–Malmö FF.

Finalen spelas den 30 juli och vilket lag som får hemmamatch lottas efter semifinalerna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons