Cup som avslutning på säsongen

Amerikansk fotboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Fullt fokus bland spelarna när Snapphanecupen avgjordes i helgen. 3 bilder
Foto:Victor Lindstammer
Fullt fokus bland spelarna när Snapphanecupen avgjordes i helgen.

Vädret var på topp och det bjöds på spännande idrott när Snapphanecupen i amerikansk fotboll avgjordes i helgen.

– Det blev en kanondag, säger Predators Tyson Guillen.

– Jag är jättenöjd, framför allt med vädret. Förra året pissregnade det nonstop mellan 08-17. Man var i alla fall torr, säger Kristianstads Predators Tyson Guillen, som var med och arrangerade helgens cup i Kristianstad.

Snapphanecupen har några år på nacken och i år var det sex lag med i U11- och 13-klassen.

– Cupen brukar vara en avslutning på säsongen och det är så himla roligt att se spelarna i U11, de är så orädda. Vi i Predators fortsätter att ha en bra återväxt på junior- och ungdomssidan.

Limhamn Griffins tog hem segrarna i båda klasserna.

I anslutning till turneringen presenterade Kristianstad Predators summan som man hade samlat in till Barncancerfonden i samband med division I-finalen mellan STU Northside Bulls och Göteborg Marvels på Kristianstads IP den 27 augusti.

Summan var på 18 000 kronor.

– Det är överskottet av entréinkomster, sedan är det sponsorer som har bidragit med pengar. Jättekul att de har velat vara med på detta, säger Tyson Guillen.

Fotnot: På lördag klockan 14.00 spelar Kristianstad Predators U19-lag SM-semifinal på hemmaplan mot Tyresö Royal Crowns. Vinnaren i den matchen går till finalen som spelas på Valhalla IP i Göteborg den 14 oktober.