51 sekunders målkalas gav KIK tre poäng

Jönköping Artikeln publicerades
KIK-spelarna hade all anledning att dra på smilbanden efter insatsen i Kinnarps Arena.
KIK-spelarna hade all anledning att dra på smilbanden efter insatsen i Kinnarps Arena.

Kristianstads IK norpade tre tunga bortapoäng mot Dalen i Kinnarps Arena. Detta efter en hejdundrande målexplosion i mittperioden.

KIK gick då från 2–2 till 5–2 på 51 sekunder och vann till slut matchen med 6–2.

– Vi kontrollerade matchen i 50 minuter, sa en mycket belåten Mats Lusth, tränare i KIK.

KIK fick bästa tänkbara start på matchen då Malte Sjögren påpassligt höll sig framme och jobbade in 1–0 till KIK redan efter 2.22. Nyttige Daniel Andersson stod för förarbetet.

Efter drygt nio minuter var det dags för nästa nätrassel. Simon Norberg drev upp pucken i offensiv zon och slet sig förbi sin bevakning innan han hittade in till Mikael Johansson som slog till med ett maffigt direktskott. Målvakten Anton Svensson hann knappt blinka.

2–0 till KIK och drömstarten var ett faktum.

– Det är viktigt att få första målet mot ett lag som Dalen, då de ofta slår sig tillbaka när de leder och satsar på omställningar. Därför var 2–0 efter nio minuter en perfekt start för oss, sa Mats Lusth.

Och la snabbt till:

– Det var dessutom rättvist.

Med drygt tre minuter kvar av första perioden drog Marcus Sirén på sig en onödig utvisning i offensiv zon och Dalen kunde då reducera till 1–2 efter ett smart skott av Daniel Håkansson.

– I stället för att fortsätta som vi inledde så gick vi ner i intensitet och bjöd in dem i matchen, det kändes onödigt, sa Lusth.

I mittperioden inledde KIK bäst men det var Dalen som kvitterade efter 5.24 efter en vacker styrning av Kalle Hult.

– Det var så klart tungt att tappa 2–0 till 2–2, men jag var ändå inte så orolig. Om vi bara hittade tillbaka till det spelet som vi hade när vi inledde matchen så skulle vi ta kommandot igen, sa Lusth.

Och han fick så rätt så. För efter Dalens kvittering så öppnade KIK krutdurken.

Pang, boom, smackebonk på 51 sekunder och 2–2 förvandlades till ledning med hela 5–2.

2–3, 7.03: Tobias Törnkvist krigade in en retur efter ett rappt skott av Fredrik Hansson.

2–4, 7.15: Marcus Sirén drog dit fyran med ett snärtigt handledsskott mitt i slottet.

2–5, 7.54: Malte Sjögren avrundade det 51 sekunder långa kalaset med att lyfta in en bakchand till från nära håll.

Dalen tog timeout efter KIK:s 4–2 – till absolut ingen nytta.

– Vi sa bara att vi skulle fortsätta gnugga på. Och det gjorde vi ju.

5–2 till KIK stod sig mittperioden ut och i den sista perioden spelade KIK smart och begåvat och Dalen var aldrig nära att göra match av det.

– Vi hade full koll på det i tredje, vi gjorde det vi skulle, sa en nöjd KIK-tränare.

KIK spikade segersiffrorna till 6–2 när Marcus Sirén gjorde sitt andra mål i matchen.

KIK ligger fyra i allettan södra på 12 poäng, en poäng bakom Vimmerby och Hudiksvall som båda har 13, men Hudiksvall har en match mindre spelad än KIK. Huddinge leder serien på 18 poäng men har en match mer spelad än KIK.

– Vi är några poäng bakom Huddinge i dagsläget men vi siktar på att komma ikapp dem. Vi har en match mindre spelad och ska möta dem hemma. Vi har allt i egna händer när det gäller förstaplatsen, sa tvåmålsskytten Malte Sjögren.

Dalen–KIK 2–6 (1–2, 1–3, 0–1)

Målen: 0–1 (2.22) Malte Sjögren (Daniel Andersson), 0–2 (9.06) Mikael Johansson (Simon Norberg, Jonas Halvarsson), 1–2 (18.05), Daniel Håkansson (spel fem mot fyra), 2–2 (25.24) Kalle Hult (Kevin Karlsson, Viktor Näslund), 2–3 (27.03) Tobias Törnkvist (Fredrik Hansson, Johan Skinnars), 2–4 (27.15) Marcus Sirén (Amil Krupic, Måns Hansson), 2–5 (27.54) Malte Sjögren (Daniel Andersson, Hampus Forsling), 2–6 (56.11) Marcus Sirén (Tobias Törnkvist, Måns Hansson).

Publik: 2 612.