Annons

Dansk karateinvasion i Kristianstad: ”Kanske får döpa om tävlingen till Danish Open”

Publicerad 13 april 2018 • Uppdaterad 14 april 2018
Jobbet inför Swedish Open i karate var i full gång när Bladetsporten besökte arenan och Dejan Brajic.
Jobbet inför Swedish Open i karate var i full gång när Bladetsporten besökte arenan och Dejan Brajic.Foto: Bosse Nilsson

Det är full ruljans på arenaområdet i Kristianstad i helgen. Nya Kristianstads fotbollsarena har stor invigningshelg med elitmatcher i fotboll och amerikansk fotboll.

Men det stannar inte där.

Annons

I Kristianstad Arena är det stortävling i karate där Swedish Karate Open avgörs i dagarna två.

Evenemanget flyttas från Malmö och Baltiska Hallen till Kristianstad där arrangörsklubben Centrum KK Sportkarate har sitt näste.

Runt 600 deltagare är anmälda från 15 nationer. Totalt är 79 föreningar, klubbar och landslag på plats. Åttio klasser kommer att avgöras i kata och kumite.

Men det är inte från Sverige de flesta kommer ifrån – utan från grannlandet Danmark.

– Till nästa år får vi kanske döpa om det till Danish Open, säger Centrum KK:s Dejan Brajic från arrangörsklubben.

Sebastian Brajic tog ledningen i finalen med 3–0, men backade tillbaka och bjöd på så sätt in Palmqvist i matchen. Avgörandet kom i slutsekunderna.

– Det är lite tragiskt. Jag leder i slutet men det är domarmissar och han får några halvdana poäng felaktigt, sa Sebastian Brajic till Bladetsporten efter finalen.

Tanken var att Brajic skulle få chansen att ta revansch på Joel Palmqvist i helgen, men när inte Palmqvist anmälde sig så valde Brajic att dra sig ur tävlingen.

Även lillebror Brajic, Alexander, missar tävlingen på grund av skada.

Annons

– Men både Sebastian och Alexander kommer att hjälpa till med arrangemanget, säger Dejan Brajic.

På lördag är det juniorer (16-17 år) och seniorer-klasserna som avgörs, medan det på söndag är dags för barn och kadetter att tävla.

Från hemmaklubben kommer endast en senior till start och det är Shpat Krasniqi, 24, som tävlar i senior -84 kilo.

– Han är från Stockholm men studerar här nere och bor i Tollarp och tävlar för oss. Det är en lovande kille, som är teknisk och kan bjuda på oväntade saker. Det kan bli medalj för honom, säger Dejan Brajic.

På söndag går ungdomarna Peter Preisz, Lisa Pärlemar Svensson och Miro Eklund Strid in i tävlingen.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons