Dansk U-landslagsman till IFK

Sport Artikeln publicerades

Johan Koch, 19- årig dansk U-landslagsman, presenterades igår som IFK Kristianstads första nyförvärv inför nästa säsong. Koch, med bland annat 20 juniorlandskamper på meritlistan, har skrivit på för två år.Klubben beskriver den 188 cm långe och 105 kilo tunge mittsexan som stark, rivig och slitig.

Och IFK-tränaren Kenneth Andersson gav följande omdöme om klubbens senaste tillskott: "Johan kommer med otroligt bra vitsord. Han är ett fysiskt praktexemplar med extremt bra teknik".

Vad säger du själv, Johan Koch?

– Fysik och försvar är mina starkaste sidor. Anfallsspelet hoppas jag kunna förbättra här i IFK. Jag vill utvecklas både som person och spelare.

Johan Koch kommer närmast från den danska klubben GOG Svendborg. En klubb som så sent som i januari begärdes i konkurs och tvångsnedflyttades två divisioner. I laget spelade Johan Koch tillsammans med namn som Kristian Meijer och Fredrik Petersen.

– Sedan dess har jag tränat i en division I-klubb och spelat med en division II-klubb.

I IFK finns sedan tidigare danskarna Kristian Friis och Claus Kjeldgaard.

– Kristian har jag mött på handbollsplanen när han spelade i FC Köpenhamn men Claus har jag aldrig mött.

– Som ny i klubben tror jag att det blir till en stor hjälp att jag har två landsmän i laget, säger Johan Koch.

Vad känner du till om IFK Kristianstad?

– Jag har hört bra saker om klubben. Här finns ett gott kamratskap och föreningsliv, det finns inte i lika stor utsträckning i Danmark.

Hur ser målsättningen ut?

– Jag hoppas på slutspel nästa år.

Landslaget?

– Det är många om budet, konkurrensen är stenhård.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att kunna knyta till sig en spelare av den här kalibern. Han är en tvåvägsspelare med offensiva kvalitéer. Dessutom är det ett stort plus att han är så ung, där finns en hög utvecklingspotential, säger Timmy Andersson i IFK:s sportteam. Och avslöjar samtidigt att klubben hoppas kunna presentera ett nytt namn inom kort.

– Men det är ingen panik. Det viktiga är att hitta rätt sorts spelare.

När det gäller kontraktsläget i truppen har IFK gjort klart med samtliga spelare förutom Erik Dokka Haug och Love Asplund.

-– Vi hoppas på en lösning med Love inom den närmsta tiden. När det gäller Dokka så blir nyckeln att hitta ett jobb till honom.