Annons

Därför nobbades Charlie Sjöstrand

Charlie Sjöstrand får inget nytt kontrakt av IFK Kristianstad. I slutändan blev det ekonomin som fällde avgörandet. ”Man måste tänka till var man lägger pengarna”, säger tränaren Ola Lindgren.
Sport • Publicerad 18 maj 2013
Charlie Sjöstrand.
Charlie Sjöstrand.Foto: 

Charlie Sjöstrand var tongivande i IFK Kristianstad när finalplatsen säkrades i mötena med Sävehof. Även i SM-finalen mot Drott visade Charlie hög klass och deklarerade tidigt att han gärna stannade kvar i IFK.

Men någon fortsättning blev det alltså inte. Det kunde Kristianstadsbladet berätta på webben i går eftermiddag.

Annons

Nu motiverar också Ola Lindgren beslutet att inte förlänga med Charlie.

– Vi har ett långt kontrakt med (Johan) Jepson och kan inte binda upp så mycket pengar på en vänstersexa. Vi har inte kapitalet att lägga två ”förstalöner” på den positionen, det vill man liksom lägga på niometerspelare, säger Ola Lindgren.

Inte plats för Charlie

På vänstersex har Johan Jepson tre år kvar på sitt kontrakt samtidigt som IFK nyligen förlängde med talangen Anton Jönsson. Därför fanns det helt enkelt inte plats för ytterligare en spelare på samma position.

– Charlie är en kanonkille som kommit in i laget bra och visat fina kvalitéer. Men som kontraktssituationen ser ut fanns inte läget att förlänga. Man måste tänka till var man lägger pengarna, säger Ola Lindgren.

Charlie Sjöstrand fick beskedet av Lindgren för ett par dagar sedan, men blev inte överraskad.

– Nej, de har ju Jepson och förlängde med Anton så jag har vetat vartåt det barkade. Det finns inte så mycket att säga om det egentligen, säger Charlie till Kristianstadsbladet.

Besviken?

– Nej, jag kan inte vara lack eller besviken på IFK. De har inte lovat mig någonting när det gäller framtiden och båda parter har uppfyllt det avtal vi hade till punkt och pricka, säger han.

– Men rent personligt har jag trivts jättebra med killarna, så det är mest det som känns lite trist att jag inte får spela med dem längre.

Annons

Vad händer nu?

– Just nu är det semester, sen får vi se. Jag har hört lite halvt om halvt från en del håll, men sen ska det bli konkret också.

I IFK Kristianstad går jakten på en högernia vidare. Samtidigt avvaktar man med besked kring Oskar Hanssons framtid. Och någon fortsättning med Herdeiro Lucau blir det alltså inte, enligt IFK-tränaren.

– Det som är sagt är sagt och inget har förändrats, säger Lindgren.

Gunilla Lindberg
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons