Annons

De gripna släppta i misstänkta dopningshärvan

Cykel • Publicerad 23 september 2020
Nairo Quintana och lagkompisarna efter den 17:e etappen i Tour de France för en vecka sedan. Senare den dagen gjordes husrannsakan i stallet Arkea-Samsic.
Nairo Quintana och lagkompisarna efter den 17:e etappen i Tour de France för en vecka sedan. Senare den dagen gjordes husrannsakan i stallet Arkea-Samsic.Foto: Christophe Petit-Tesson/AP/TT

De två personer som gripits med anledning av misstänkt dopning i ett av cykelstallen under Tour de France har släppts.

Det var under en husrannsakan på stallet Arkea-Samsics hotell i Meribel, efter det klassiska etapploppets 17:e etapp, som polisen fann hälsoprodukter, inklusive substanser och utrustning som kan kopplas till dopning.

Annons

De gripna, enligt AFP en läkare och en fysioterapeut, ska ha tillhört stjärnan Nairo Quintanas personliga team, enligt Reuters. Quintana, som vunnit både Giro d'Italia och Spanien runt, säger i ett uttalande att inga dopningspreparat har hittats och att han varken nu eller tidigare haft något att dölja.

Enligt AFP är Nairos Quintanas bror Dayer, som också var med och körde Tour de France, en av de utpekade cyklisterna.

Marseilles åklagare säger i ett uttalande att utredningen av misstänkt dopning fortsätter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons