Debut och lovord för Albin Lagergren

Handboll/Växjö Artikeln publicerades
Foto:Patric Soderström/TT

Albin Lagergrens landslagsdebut slutade med storseger och beröm från Ola Lindgren.

– En jättefin insats, säger förbundskaptenen och IFK-tränaren.

Sverige–Bosnien 27–19 (12–9)

Sverige: Mattias Zachrisson 6, Fredrik Petersen 6, Johan Jakobsson 5, Jim Gottfridsson 4, Markus Olsson 2, Jesper Konradsson 2, Andreas Nilsson, Jesper Nielsen.

Sverige är ett steg närmare VM i Frankrike nästa år. Efter 27–19 mot Bosnien i Vida Arena ska det mycket till för att tappa VM-platsen i returen i Sarajevo på onsdag.

IFK Kristianstads Albin Lagergren var truppens ende debutant och spelade nästan hela andra halvlek.

– Det var fantastiskt roligt och väldigt bra tryck på läktarna också, även om det var från bosniskt håll, säger Albin Lagergren till Bladetsporten.

Ja, publiktryck var det verkligen när över 2 000 bosniska supportrar hade tagit sig till Växjö. Gästernas fans skapade en mäktig inramning och såg också till att Vida Arena fick ett nytt publikrekord, 5823 åskådare.

Efter svensk tremålsledning i paus fick Albin Lagergren chansen i andra halvlek. Han sköt två skott, det första rakt på målvakten och det andra högt över i fritt läge.

– Det gick väl helt okej. Jag skulle ha gjort något mål, men i det stora hela är jag väldigt nöjd med debuten, säger Lagergren, som i slutet av matchen bytte anfall-försvar – och bara spelade försvar.

– Ja, haha, det trodde jag inte innan, men det är roligt att spela försvar.

Ola Lindgren kommenterade Lagergrens debut så här:

– Han spelar jäkligt stabilt defensivt och offensivt slänger han inte bort något. Sedan är det inte så lätt att komma in så här, det är tuffare och lite hårdare satsningar. Men absolut en jättefin insats.

Sverige hade full koll på händelserna och vann övertygande med åtta bollar. Och det utan skadade nyckelspelare som Jonas Källman, Lukas Nilsson, Kim Andersson och Niclas Ekberg.

I stället var det kantreserverna Mattias Zachrisson och Fredrik Petersen som klev fram med sju respektive sex mål.

Jerry Tollbring? Han kom in för att slå en straff, men byttes ut direkt när domarna ångrade sig och bara gav Sverige frikast.