Annons

Dramatik när BK Femtionian förlorade SM-finalen

BK Femtionian från Hässleholm var jättefavoriter när SM-finalen i bowling avgjordes under SM-veckan i Skellefteå. Men efter en riktig rysare mot Team X-Calibur blev det till slut förlust med en ynka poäng.
Bowling/Kristianstad • Publicerad 22 mars 2018
Jenny och Cajsa Wegner.
Jenny och Cajsa Wegner.

BK Femtionian, med Cajsa Wegner, Jenny Wegner och Filippa Persson i laget, hade stora guldförhoppningar när damernas 3-manna avgjordes på torsdagseftermiddagen. Men finalen blev jämnare än väntat och efter den första av två serier var ställningen helt jämn, 214–214.

I den andra serien inledde Femtionian med en strike samtidigt som Team X-Calibur fick nöja sig med en nia. Men Hässleholmslaget lyckades inte förvalta den fina starten och i stället blev det en rysare som varade ända in i de sista rutorna.

Annons

Cajsa Wegner avslutade för Femtionian och var tvungen att slå en strike i sista rutan. Nu fick hon nöja sig med en spärr och trots att X-Calibur samtidigt missade och bara fick en åtta räckte det för att spela hem SM-guldet med en enda poängs marginal – 423–422.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons