Derbykrossen med 6–0 inför storpublik var ett styrkebesked som hette duga.
Ishockey • Publicerad 14 september 2018
Fredrik Hansson visade vägen.
Fredrik Hansson visade vägen.Foto: Bosse Nilsson

Inte mindre än 1 590 åskådare lockades till ishallen för att se derbyt, tillika seriepremiären, mellan KIK och Tyringe.

Och hemmalaget var nära att chocköppna direkt. När inte ens minut var spelad av matchen styrde Victor Löfstedt en puck i stolpen – men ledningsmålet skulle dröja.

Fredrik Hansson visade vägen och gjorde 1–0 efter 11.43 minuter. Lagkaptenen rundade gamle KIK-målvakten Joakim Strandberg och skyfflade enkelt in pucken i mål.

Tyringe fick sedan ett superläge att kvittera på straff bara 30 sekunder senare – men Andreas Anarp tappade balansen i skottögonblicket och avslutet uteblev.

När den spelmässigt jämna första perioden var till ända var ställningen 1–0.

Till den andra perioden växlade KIK upp – och det rejält.

Victor Löfstedt inledde målskyttet efter 28.19, Robin Sterner ökade på till 2–0 och sedan drog Christoffer Rasch på med ett drömskott från blålinjen i powerplay.

Hemmalaget gick alltså från 1–0 till 4–0 – inom loppet av åtta minuter.

Efter målkavalkaden i den andra perioden blev matchens sista period en enda lång transportsträcka med fortsatt stort KIK-övertag.

Rasmus Rundgren och Daniel Håkansson fastställde slutresultatet till 6–0.

Känslorna svallade sedan över precis före slutsignalen. KIK:s Roger Ohlsson blev liggande efter en duell i ena hörnet och matchen fick avbrytas i fem minuter medan forwarden blev utburen på bår. Gästernas Sebastian Freed Karlsson tilldelades matchstraff för tilltaget.