Annons

Edgren tillbaka i landslaget – följer med till Algarve Cup

Kristianstads DFF:s mittfältare Amanda Edgren är tillbaka i landslaget. 24-åringen ansluter till den trupp som reser till Algarve på söndag.
Fotboll • Publicerad 22 februari 2018
Amanda Edgren följer med till Portugal.
Amanda Edgren följer med till Portugal.Foto: Björn Lindgren/TT

Landslaget har sedan tidigare drabbats av två avhopp när Anna Oscarsson och Sandra Adolfsson har ersatt Nilla Fischer och Nathalie Björn i truppen.

När KDFF-spelaren Amanda Edgren, som först petades ur truppen, nu kallas in i truppen gör hon det som 23:e spelare inför turneringsstarten.

Annons

– Vi behöver lämna in en trupp om 23 spelare inför den första matchen men vi väljer att resa till Portugal med en extra spelare för att säkra upp inför turneringsstarten, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till fotbollsförbundets hemsida.

Edgren, som har ingått i de två senaste landslagstrupperna, kommer därmed att följa med lagkamraten Mia Carlsson till Portugal.

Sverige reser på söndag och tränar under måndagen och tisdagen innan den första matchen spelas på onsdag 28 februari mot Kanada. Därefter väntar också matcher mot Sydkorea (2 mars) och Ryssland (5 mars).

– Det är fyra matcher som ska spelas och om det händer något under veckan är det bra att vi har en spelare tillgänglig på plats, säger Gerhardsson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons