Annons

Efter nio år som sportchef – nu är det över: ”Rätt tid för mig att avsluta”

Först lämnade Mats Lusth. Nu kommer nästa tunga KIK-tapp. Sportchefen Joakim Johansson lämnar efter nio år som sportchef.
– För KIK är det ett bra läge att någon annan får ta över nu när en ny plan ska sättas och nya målsättningar ska tas, säger Joakim Johanson till klubbens hemsida.
Ishockey/Kristianstad • Publicerad 21 mars 2018
Joakim Johansson har gjort sitt som sportchef i KIK.
Joakim Johansson har gjort sitt som sportchef i KIK.Foto: Lasse Ottsson

Nyheten att Joakim Johansson lämnar sitt sportchefsjobb i Kristianstads IK kommer kanske inte som någon större överraskning. Redan i helgen, efter det tunga förlusten mot Västerås i playoff 3, hintade Johansson om att han hade bestämt sig.

Nu är det officiellt.

Annons

På sin hemsida bekräftar KIK att Joakim Johansson lämnar sportchefsjobbet efter totalt nio år. I senaste sportchefsejour, från och med säsongen 2013-2014 var han med och satte upp en femårsplan mot allsvenskan.

Det blev aldrig något allsvenskt avancemang – dock ett hyggligt facit. En gång i playoff 2, tre i playoff 3 och en gång slutade KIK:s resa i kvalserien.

– Jag har under fem år jobbat för att försöka ta KIK till Allsvenskan, även om vi inte nådde ända fram så har vi gjort ett bra arbete på många plan. Det är väldigt få personer som vet hur mycket jobb som ligger bakom för att kunna bedriva den verksamhet som vi i Kristianstads IK gör i dag. Jag känner att det är rätt tid för mig att avsluta och gå vidare. För KIK är det ett bra läge att någon annan får ta över nu när en ny plan ska sättas och nya målsättningar ska tas, säger Joakim Johansson i pressmeddelandet och fortsätter:

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som gör något gott för KIK, ingen nämnd, ingen glömd.  Jag kommer självklart att följa klubbens resa framöver.

Vem som tar över som sportchef i KIK är ännu inte klart. ”Styrelsen kommer att överta det fortlöpande arbetet i väntan på att man presenterar en ny sportslig organisation kring laget”, skiver KIK på sin hemsida.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons