Efter nya fiaskot: "Inställningen det är fel på"

Kristianstad Artikeln publicerades
IFK föll ihop fullständigt mot Rhein-Neckar Löwen. 2 bilder
Foto:Peter Åklundh
IFK föll ihop fullständigt mot Rhein-Neckar Löwen.

Tredje matchen utan Ola Lindgren. Och tredje raka storförlusten. Den här gången den största någonsin i Kristianstad Arena.

– Det är ingen kris, men det är inte bra, säger Philip Henningsson.

Både tränaren Lasse Olsson och lagkaptenen Olafur Gudmundsson satt med tunga huvuden på presskonferensen efter IFK:s största hemmaförlust någonsin i arenan.

– Vi gör inte vårt jobb. Vi blev överraskade av deras sju mot sex-spel, men det är inte där det faller. Vi går i deras fälla alldeles för ofta, säger Lasse Olsson.

– Jag är så jäkla besviken att vi inte kan bjuda på bättre motstånd, suckar Olafur Gudmundsson.

Att huvudtränaren Ola Lindgren saknas råder det inte längre några tvivel om. Det är till och med spelarna eniga om vid det här laget.

– Det påverkar utan tvekan. Varken Lasse eller "Jeppe" (Larsson) är vana vid att ha huvudansvar, men det är liksom vi spelare som måste ta större ansvar när Ola är borta, säger Philip Henningsson.

Ta ansvar på vilket sätt?

– Vi är liksom inte helt dumma. Var och en vet vad som krävs, men vi har ju varit helt lamslagna i de senaste matcherna.

Mot såväl Pick Szeged som HK Malmö har matcherna i stort sett varit avgjorda efter en kvart. Inför mötet med Rhein-Neckar Löwen hade man pratat om att just vara med från start, ändå blev det samma visa ännu en gång.

– Jag tycker inte att det har något mer vår uppladdning att göra. Det är inställningen det är fel på. Matchen är ju körd efter fem minuter känns det som, säger Henningsson.

Att det är fel på inställningen är ju lätt att säga, men vad innebär det egentligen?

– Det är svårt att säga, men vi måste börja jobba från ruta ett och kan inte hoppa över en massa steg. Vi måste lägga ner ett helt annat jobb i försvaret. Släpper man in 17 mål på en halvlek är man körd mot alla lag.

Känslan är att det saknas en ledare, någon som visar vägen?

– Ja, kanske. Vi visar ju inte mycket känslor ens när vi gör något bra. Det sitter 5 000 på läktarna som jag inte tror blir svinsura om vi förlorar en sådan här match, men när vi förlorar på det här sättet förtjänar vi inte ens vår publik.