Efter nya smällen: Carlström har magnetröntgats

Handboll/Kristianstad Artikeln publicerades
Sarah Carlström.
Sarah Carlström.

Skadehelvetet fortsätter för Sarah Carlström. Stjärnspelaren fick en ny smäll på högerknäet i premiärmatchen i lördags och under tisdagen magnetröntgades KHK-spelaren.

– Jag kan bara hoppas på det bästa, säger 24-åringen dämpat.

Uppdaterad 19.22

Träningen i går i Idrottshallen följde Sarah Carlström från sidlinjen.

– Det är fruktansvärt trist, men det finns inget annat jag kan göra.

  Hur ont har du?

  – När det inträffade under matchen så gjorde det rejält ont och jag kunde inte fortsätta. Men nu känns det något bättre.

  Vad tror du?

  – Jag vet inte...jag vill helst inte uttala mig innan jag får svaret från magnetröntgen.

  Carlströms 2015 och 2016 är ingen ljuv läsning. Hon missade stora delar av den förra säsongen efter en korsbandsskada i högerknäet och opererades i knäet den 2 augusti år. Då plockades det bort brosk och benbitar i det skadade knäet.

  Men det var inte slut där.

  Mitt i all positiv känsla efter operationen började knäet att svullna upp och Carlström drabbades av feber. Sjukhussjukan hade slagit till. Knäet tömdes på vätska, sedan fick Carlström ligga ner på sjukhuset (CSK) för att få dropp (antibiotika) fyra gånger om dygnet. 06.00, 12.00, 18.00 och 00.00.

  Men så var hon äntligen tillbaka på planen när KHK stod för en glädjande seger med 25–18 i SHE-premiären hemma mot Hellton. Då blev Carlström fyramålsskytt, men samtidigt skadad.

  KHK-tränaren Stefan Wall berättar:

  – Det var en helt vanlig situation, sådana som sker ofta i matcher. Sarah skulle hålla i vår mittsexa Agnes Rutqvist för ett inspel till linjen, men så fick hon en vridning på knäet och fick ont.

  Carlström bandagerades direkt efteråt och magnetröntgades under tisdagen.

  Stefan Wall väntar nu på besked angående den otursförföljda och skadebenägna handbollsspelaren.