Annons

Efter sändningsstrulet under publikmatchen: ”Vi beklagar”

Tv-sändningen från söndagens derby mellan Kristianstad FC och Mjällby AIF stötte på tekniska problem, som gjorde att flera prenumeranter inte kunde se matchen.
– Vi beklagar naturligtvis att det fanns så många avbrott i strömmen att många gav upp, säger Jörgen Svensson, Kristianstadsbladets chefredaktör.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 2 juli 2018
2 321 åskådare såg Mjällby AIF vinna matchen med 2–1.
2 321 åskådare såg Mjällby AIF vinna matchen med 2–1.Foto: Tommy Svensson

Det var under Kristianstad FC:s stora publikmatch hemma mot Mjällby i söndags som Kristianstadsbladets tv-sändning på webben drabbades av ett tekniskt fel.

Till följd av detta gick det – under stora delar av matchen – inte att få i gång spelaren, och flera prenumeranter gick därför miste om att få se det heta division I-mötet.

Annons

– Det är många som hört av sig och varit irriterade över att de inte kunde se matchen. Vi beklagar naturligtvis att det fanns så många avbrott i strömmen att många gav upp, säger Jörgen Svensson, Kristianstadsbladets chefredaktör.

– Vi sköter inte sändningarna själva, vi har dock en dialog med leverantören om det inträffade, men det är våra läsare och vårt ansvar att se till att läsarna får vad vi lovat, fortsätter Jörgen Svensson.

Johan Hedblom – operativ chef för företaget Dmc in sports, som ansvarar för sändningarna – säger så här:

– På grund av tekniska problem med hårdvara tvingades producerande bolag att starta om vital utrustning och det påverkade livesändningen. Detta drabbade tyvärr streaming-tjänsten för Kristianstadsbladets kunder, vilket vi beklagar, säger Johan Hedblom.

Kristianstadsbladet sänder samtliga av Kristianstad FC:s och Mjällby AIF:s seriematcher i division I södra, samt Kristianstads DFF:s matcher i damallsvenskan, gratis för alla prenumeranter.

André ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons