Annons

Efter skadan – VM-silver till Nilsson

När svenskorna krokade ihop försvann den svenska guldchansen i VM-sprinten. Maiken Caspersen Falla gick ohotad mot guldet och Stina Nilsson tog silver.
Skidor (Seefeld, TT:s utsända) • Publicerad 21 februari 2019
Stina NIlsson i VM-sprinten.
Stina NIlsson i VM-sprinten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Maja Dahlqvist föll sedan hon åkt ihop med Jonna Sundling strax före upploppet. Sundling bröt staven men fortsatte. Hon blev dock förbiåkt på upploppet och slutade fyra. Norskan Mari Eide tog bronset.

Det verkar inte vara något fel på Stina Nilssons form, trots fyra veckors skadefrånvaro. Nilsson gjorde ett starkt semifinalheat och blev tvåa bakom regerande världsmästaren Maiken Caspersen Falla, samtidigt som norska juniorvärldsmästaren Kristine Stavås Skistad föll på upploppet när hon försökte utmana toppduon.

Annons

Fallet gjorde också att Jonna Sundling kunde gå vidare som trea, med en av de bästa tiderna.

I det andra heatet gick Maja Dahlqvist också till final efter ett mycket kontrollerat lopp i semifinalen. Dahlqvist, som också var snabbast i kvalet, vann sitt heat.

Hanna Falk slogs ut i kvartsfinal. Hon hade avancemanget inom räckhåll, men lyckades inte få till sitt upplopp och var till slut trea i sitt heat, sju hundradelar från schweiziskan Nadine Fähndrich.

-Det känns snopet. Jag tyckte att jag fick de positionerna jag ville, jag var tvåa över sista krönet och fick häng på Fähndrich mot upploppet. Jag har ingen aning (vad som hände) riktigt, säger Falk till SVT.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons