Annons

Efter SM-guldet – "Jösse” klar som ny tränare i Åhus HB

Handbollsprofilen Mattias Jönsson är ny A-lagstränare i Åhus Handboll. Han tar över rollen efter Henrik Alvesson och kommer att fortsätta träna det talangfulla 01-laget som tog SM-guld i våras.
– Det är många som är taggade för det här, säger ”Jösse” till Bladetsporten.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 6 juni 2018
Mattias Jönsson vann förra säsongen SM-guld med Åhus pojkar födda 2001. Nu tar han även över klubbens A-lag.
Mattias Jönsson vann förra säsongen SM-guld med Åhus pojkar födda 2001. Nu tar han även över klubbens A-lag.

Mattias Jönsson, som tidigare har varit assisterande tränare i både IFK Kristianstad och just Åhus HB, vann förra säsongen SM-guld med Åhus pojkar födda 2001. Ett lag han kommer att fortsätta träna, samtidigt som han alltså tar över A-laget i division II.

Vid sin sida får han den förra spelarduon Johan Persson och Daniel Svensson.

Annons

– Det ska bli kul. Vi kommer att bli en stor träningsgrupp och tanken är att vi ska slussa in lite yngre spelare i A-laget när de börjar bli redo. Jag, Johan och ”Danne” kommer alla tre att jobba med båda lagen, säger Mattias Jönsson.

I Åhus blåser det positiva vindar med en ungdomsverksamhet som nu ska börja ge effekt även för A-laget. SM-guldmedaljörerna i 01-laget står förstås först på tur och bortsett från två spelare som lämnat för IFK Kristianstad är alla guldspelare kvar i Åhus.

– Det börjar komma upp lite kullar nu efter många år där det har varit lite tunt. Jag tror inte att det finns många byar i hela Sverige som skriver in procentuellt så många barn i handbollsklubben, säger ”Jösse”.

– Sen är det två som har lämnat, vilket är lite tråkigt, men vi har 14 duktiga killar kvar och har haft ett bra samarbete med IFK under lång tid.

Det är i dagsläget inte helt klart hur truppen kommer att se ut eller vilka spelare som kommer finnas med när säsongen börjar. Däremot betonar Mattias Jönsson att det kommer att bli mer fokus på utveckling än på resultat.

– Vi vill få ihop den goa lagsammanhållningen som vi hade i pojklaget där alla bidrar. Vi ska bli en go grupp som kan prestera ihop och sen får resultaten komma i andra hand. Jag tänker inte välja ut sex man som spelar i startsexan och sen skita i resten.

I slutet av förra säsongen gjorde den rutinerade Åhus-duon Thomas Varsamis och Daniel Mårtensson comeback.

Kommer de att fortsätta?

– Bearbetning pågår, kan man väl säga. Det är jättetufft att spela i division II med ett så ungt lag och vi hade gärna velat ha några som varit med lite. Det är ju en jäkligt rolig serie med bland andra Drotts A-lag, H43:s A-lag, Växjö och H65. Det blir spännande, säger Mattias Jönsson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons